[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (5)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
明白好多 
唔該晒你 
因為我地都有9個人
轉1次酒店都好煩下,再諗諗先
9個
因為小弟多數去東京大阪多
想悠閒幾日睇下景色,幾日行下街購物
因為唔清楚福岡去周邊個d 景點
係唔係全部都要2小時以上

上網睇就話,非自駕,一定搭車搭到pk

請問福岡周邊係指咩地方
柳川,太宰,海之中道都係within 1 hr可到

周邊又有小倉,門司港都好快可以到
遠啲落熊本JR都唔使9個字時間
佐賀,鳥棲都係within 1 hr

長崎,如果玩軍艦島+上稻佐山夜景最少要1日
明白好多 
唔該晒你 
因為我地都有9個人
轉1次酒店都好煩下,再諗諗先
9個

我都r撚晒頭
有老有嫩? or 一班後生朋友?
有老有嫩都幾煩
交通已經係問題
都是後生仔
不過都好大陣仗
博多去黑川塔jr果條線整番未?
軍艦島路爛
唔比上
自駕啦!
感謝
我都係9個人去
不過有老人家
所以一定自駕
3.5日福岡可以點玩
暫時day 1早機 中午12點到步,最後一日晏就4點機
不如咁講
你想玩咩,點樣玩呢
唔好成日拋個日數出黎就問點玩好

3. 5日話長唔長
你鍾意行街買野,可以用你2,3日啦
別府去哂咁多個地獄預返幾多個鐘好
朝早係由布院想睇多次個金鱗湖先去
半日應該OK
其實主要係去聽演唱會順便玩幾日 所以無乜概念玩乜
應該唔會行街買野 想睇下景點
11月中福岡開始有紅葉睇 應該會搵日去睇下
5hrs
唔食地獄蒸 會多個幾兩個鐘你行,
果到真係晒時間. 幾片番薯.薯仔 切到薄一薄 賣成 5.60 蚊. 等咗勁耐.
但個荷葉雞飯幾好食

海地獄出發 , 行晒5個地獄 .快就個幾兩個鐘,
買吓野,足湯,影相 就預鬆少少時間,
上血.龍卷 要搭車, 龍卷要等佢噴出來,預個半鐘加搭車等車,

走搭 16 號巴士去車站中伏..搭咗10 個字時間,
早知搭去 鐵輪 再轉車去 會快好多

別府地獄. 你地話好悶, 我也又唔覺. 都叫有特色,周圍都係煙筒噴煙, 值得去
wadiu唔等地獄蒸了
撇除紅葉,都只係得2日,2日半
不外乎太宰府,海之中道,柳川
遠小小門司港,小倉唐戶市場
鳥栖outlet, 佐賀
揀幾個地方都差唔多
邊到有龍蝦食?
巴打 別府有無餐廳推介
我都無特登搵野食. 但係
別府出名炸雞天婦羅 , 必食. . 係一條條, 個樣炸到成隻蝦
去到唔係食一嚿嚿果種, 係食一條條.

去咗好多人推介果間 ...
"とよ常 位於別府車站五分鐘的距離,是一家九十年以上的老店,被譽為別府最好吃的天丼"
呢間野食個炸漿, 如果入去唔食炸野, 真係唔好去.

重有近白池地獄行去鐵輪巴士站果條街, 有間小食店阿伯兩公婆, 賣溫泉蛋. HK 4蚊隻 ,
買咗 4隻 都唔係流心中伏. ...,
可以過對面買, 對到正又係賣溫泉蛋, 睇吓係咪流心蛋.
是咁的 原本plan聽朝去九重夢大橋 個由布院之森返博多係12點幾 時間有啲忟水 想問可以點樣點改飛/出張新飛 由布院個車站做唔做到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞