[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (5)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
長崎夜景我都未諗睇到幾點 都唔會太耐既
有諗過PLAN B果個返博多->第2日入長崎住埋第2朝去埋軍艦->再返博多住
但會變左係咁換酒店
長崎我個次五點半上到去,去餐廳飲杯野,坐到六點日落上天台睇到六時半走。
中午就去左原爆館 和平公園
第一日 運河城 夜晚有水幕電影睇, 上次睇 海賊王 8分鐘都唔錯. 依家唔知播咩, 上網睇睇.
好似做番 哥斯奶

經過去順路 可以去 櫛田神社. 之後行去運河城都好近.
我都應該差唔多
呢樣又唔擔心既
係煩PLAN A定B好
都OK WO
Plan緊1月頭去北九州,請問大概咩氣溫?
柳川+太宰府 去玩.
重有 下午時間比你行.
如果 搭 9點 西鐵出發去柳川. 早D去 大陽冇咁曬. 果到食個靚飯,
再去.
太宰府好快行完. 行完大約 3, 4點
其實係咪只要會去長崎 個北九州pass基本上都抵用?
另外想問下如果我去埋門司港+小倉 佢個pass講話 *不可搭乘小倉~博多區域的新幹線、地下鐵、其他私鐵與巴士。* 呢度唔係好明。 即係話要去門司港要用搭非北九州pass既車飛去到小倉先可以用番北九州pass去門司港??

睇d路線睇到好亂求指教
北九州pass唔包博多-小倉新幹線

只可以坐特急或以下

新幹線十幾分鐘到小倉
特急都要四十幾分鐘
去長崎單程都3,4000yen
張pass 抵唔抵自己諗啦
打算今個星期日去高千穗
睇完d交通真係頭都大

暫時 plan 朝早博多搭jr 到熊本
搭 0920 由熊本巴士站到高千穗巴士中心 1230到

到埗後睇下搭巡迴巴士 or 普通巴士去
高千穗峽丶天岩戶神社

走就 1700 高千穗巴士中心搭巴士回熊本2000 到
再係熊本食個勝烈亭先再 jr 回博多

有冇兄弟姊妹去過俾d意見
打算今個星期日去高千穗
睇完d交通真係頭都大

暫時 plan 朝早博多搭jr 到熊本
搭 0920 由熊本巴士站到高千穗巴士中心 1230到

到埗後睇下搭巡迴巴士 or 普通巴士去
高千穗峽丶天岩戶神社

走就 1700 高千穗巴士中心搭巴士回熊本2000 到
再係熊本食個勝烈亭先再 jr 回博多

有冇兄弟姊妹去過俾d意見

同求,第一次去北九州,車程比較長想放棄
一係住熊本,一係早起身
係咁嫁啦
老子係今年六月去咗一轉福岡,大概行程咁玩

Day1:香港飛福岡(hk express),住博多,係博多玩
Day2:由布院一日遊
Day3:別府溫泉一日遊
Day4:太宰府+鳥栖outlet
Day5:中州+天神
Day6:福岡番香港

中州有咩do
你懂的
去全日
一蘭拉麵總店+櫛田神社+博多運河城
我舊年一月係博多行咗去碼頭
為咗食蠔
咁多位清有冇試過1月自駕遊
因為我睇過天氣冇講落雪
但係睇到啲yahoo知識有人話1月會落雪
有人又話冇落
真係人人一把口一百種真相
我係咪租雪軚車穩陣?
正常應該長崎落
但我舊年一月尾博多市中心,阿蘇都落
唔該晒清
我1月2去,咁我租定穩陣
巴打
我同你行程好似
不過會住由布院一日,別府一日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞