iPhone 7 / 7 Plus 保護套及玻璃貼集中討論區 (2)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
今日買左呢個 好型

巴打覺得呢個case好唔好用?
我朋友買左 話個框整花手機條邊 鏡頭位又入塵
搞到我想買都唔敢

依個case 要小心用
個扣有機會鬆 搞到lock 唔實
我果個用左個幾月就lock 唔到

咁我冇試過 扣唔實
只係跌爆左 宜家又買多個
有無巴打可以話我知咩大鋪有得買
alto 皮套 for 7plus

細鋪個個都比人奸過
有冇Case可以營造返iPhone5嗰手感,之前6Plus試過淘寶NX Case,覺得幾好,但係7Plus冇,我想要儘量圓角或者係四四方方嘅感覺(Sony?),各位有冇推薦

依個case貼唔到3D
之前有位巴打講過

個巴打好似係我

其實個case好靚 但用唔到3D就好sad

依個case貼唔到3D
之前有位巴打講過

邊度買?

我係啲細鋪到買 依個牌子應該好多地方有得賣

依個case貼唔到3D
之前有位巴打講過

基本上SGP大部分都用唔到3d

依個case貼唔到3D
之前有位巴打講過

基本上SGP大部分都用唔到3d

應係唯一一個牌子咁麻煩
你地7/7plus指紋玻璃有有花?
我朋友已花左
我朋友已花左

有冇影響使用?
有沒d 薄得來有保護性既iph7 保護殼
而家用緊犀角邊框 救左部電話好幾次
但係真係太厚 大左成個碼

唔用又怕撞爆部機,有沒巴絲分享下d 防撞薄套

用緊鋁框,跌過兩次都慶幸無事

我本身有諗過 但係做過research 佢會block 訊號
同埋會刮花個邊 所以沒買 犀牛係幾好用既 但係iphone 7用完個感覺由4.7變5.2都有 大舊左好多
我朋友已花左

有冇影響使用?

佢話冇咁靈敏,等覺得心理佢用

但有咁易花咩?
我朋友已花左

有冇影響使用?

佢話冇咁靈敏,我覺得心理作用

但有咁易花咩?
有沒d 薄得來有保護性既iph7 保護殼
而家用緊犀角邊框 救左部電話好幾次
但係真係太厚 大左成個碼

唔用又怕撞爆部機,有沒巴絲分享下d 防撞薄套

用緊鋁框,跌過兩次都慶幸無事

我本身有諗過 但係做過research 佢會block 訊號
同埋會刮花個邊 所以沒買 犀牛係幾好用既 但係iphone 7用完個感覺由4.7變5.2都有 大舊左好多

我自己覺得Block訊好輕微
去旅行換卡都拆裝拆裝10次以上都未見有花,用緊啞黑
大少少實有,防撞又要薄真係魚與熊掌

依個價算唔算ok
之前祼跑開
今日去左APPLE STORE買左個皮套 幾好手感 唔錯
小弟新黎唔識貨
旺電巴打係邊位

係咪311?

Yes
今日去左APPLE STORE買左個皮套 幾好手感 唔錯

用一個星期再上黎報告下

應該會甩皮
用緊呢一隻 手感幾唔錯
http://www.fscweb.co.jp/hpdata/page2-1_Ji7_Hybridcase.html

香港有賣
用緊呢一隻 手感幾唔錯
http://www.fscweb.co.jp/hpdata/page2-1_Ji7_Hybridcase.html

香港有賣

要研究下 因為係去日本旅行果陣時買
用緊呢一隻 手感幾唔錯

香港有賣

要研究下 因為係去日本旅行果陣時買

依個價算唔算ok
之前祼跑開

唔錯呀
美型膜真係堅正
有冇人聽過ion
之前買咗塊3d 藍光貼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞