iPhone 7 / 7 Plus 保護套及玻璃貼集中討論區 (2)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike

用緊依隻

會不會介手

唔會,但單手揸耐啲會feel到小小痛。

請問巴絲可以在哪裡買到這個 Bumper?

Price.com
尋日華強買左呢塊全玻璃防偷窺貼

佢話係入塊康寧玻璃

今晚返去貼先,試試效果

用緊依隻

會不會介手

唔會,但單手揸耐啲會feel到小小痛。

請問巴絲可以在哪裡買到這個 Bumper?

http://Price.com

漏左.hk
Price.com.hk

用緊依隻

用扣定用螺絲secure?

螺絲

巴打你係咪用過switcheasy隻iglass 有無咩comment

係呀,用過,不過唔小心喺街度跌過一次,有個角位崩咗小小,好彩部機冇事。整體嚟講都滿意嘅,幾好揸,換咭易,信號唔覺會收得差咗,但易痴指紋(自己痴咗張devilcase花紋貼解決咗),帶得耐有可能會整花部機(黑色機容易feel到,機底有幾點輕微嘅花痕)。

個case睇落好型
但係聽你咁講又好似麻麻地
我部matt black黎 好驚會花
再考慮下先

用緊依隻

用扣定用螺絲secure?

螺絲

巴打你係咪用過switcheasy隻iglass 有無咩comment

係呀,用過,不過唔小心喺街度跌過一次,有個角位崩咗小小,好彩部機冇事。整體嚟講都滿意嘅,幾好揸,換咭易,信號唔覺會收得差咗,但易痴指紋(自己痴咗張devilcase花紋貼解決咗),帶得耐有可能會整花部機(黑色機容易feel到,機底有幾點輕微嘅花痕)。

個case睇落好型
但係聽你咁講又好似麻麻地
我部matt black黎 好驚會花
再考慮下先

用bumper最易襯搞
機背鍾意貼埋又得,幾十數張貼得閒轉下款都唔過分

佢話係入塊康寧玻璃

今晚返去貼先,試試效果

巴打呢張效果如何?
原裝硅膠殼邊樹買平D?
原裝硅膠殼邊樹買平D?

衛訊會員或者用信用卡買配件有9折
但唔知有無原廠膠殻
係apple專門店有冇得貼玻璃mon貼?同全板既有咩分別好少貼唔係好清楚

一張$298,喺火車車廂跌落地即爆
原裝硅膠殼邊樹買平D?

上amazon睇下

佢話係入塊康寧玻璃

今晚返去貼先,試試效果

等報告
係apple專門店有冇得貼玻璃mon貼?同全板既有咩分別好少貼唔係好清楚

一張$298,喺火車車廂跌落地即爆

玻璃本來就係易碎,跌落地爆唔爆我覺得都係講運氣
7plus出咗2個月爆mon點搞好?
Apple Store 係咪可以加$換新?

諗要比錢換mon

冇買apple care plus原廠就好似1788

冇買apple care plus原廠就好似1788

你指mon定成部換?
有冇巴打用防偷睇MOON貼有冇推介? 係咪買番3M 最好?

用2次閃魔 都一掉即爆 係咪正常

用緊 DEVILCASE 防窺3D
無投訴,同事見到都唔知我用緊防窺
有冇閃魔代替品

咁係咪即係唔防窺

用2次閃魔 都一掉即爆 係咪正常

定你想爆mon
平平地爆貼
原裝硅膠殼邊樹買平D?

上amazon睇下

冇平

咁係咪即係唔防窺

本身諗住買 Apple Store 3M 防 $198
個個都推Devilcase $218
好難揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞