FIFA17 Ultimate Team討論區(3) 無人開POST

1001 回覆
6 Like 0 Dislike

總結係:如果唔係踢WL , 而你覺得需要輪換,咁我覺得唔壓星好正常
但你踢WL , 大部份高手都係踢一隊兼壓星的情況下,你唔壓,4個quota 又無用,輸波又響度屌壓星狗,咪又係核鬼突

如果你係信既就信,唔信就唔信,唔好講埋啲ON9說話,世界第一GORILLA都有壓,但係佢表明佢係認為有HANDICAP呢回事,唔係好似你成條女咁。

handicap 唔係單單因為壓星,連勝多場都會有
如果壓星真係無敵,咁平時對藍卡明星隊已經唔駛驚啦
講到尾球員能力影響大好多,任你點壓如果水平相近你都唔會偷到藍卡明星隊雞,所以我之前先話壓星作用其實不是太大

但自己都壓既原因講到口臭,打機就係換個3個人,咁其他quota 無論你擺廢金廢銅都係唔會用,你迫自己擺廢金落去,作用只係令自己輸波搵野賴,所以我先話輸波唔駛搵籍口

壓星作用其實不是太大>咁咪即係認為有用囉
我唔信既從來都無拎過黎做藉口喎,係咪你自己條柒頭都賴過壓星咋

屌你老味啦,咁以後足球比賽後備名單只可以放三個人啦好無?要求安心自己去黃大仙求個符返黎啦,真係好撚厚面皮
足球比賽就真係90分鐘,打機得個10分鐘,你唔係以為自己10分鐘做戰術大師ar ma
所謂換人,就係因為有時加時,有部份球員無氣
又或者落後最後20分鐘焗攻,擺多個前鋒入黎
你後備7個都勁既, 一早就用左d 資金投資左響班正選度啦

我就係你所講既戰術大師
會因應對方打法/陣式黎換陣對招
而唔係因為冇氣而換....
冇貨金冇咩特別卡所以用多普金既情況下
陣式黎講好重要
所以D後備好重要

所以對你呢種玩家係無影響
因為你overall 都可以係82
但代唔代表會對對手水平接近的明星隊取得優勢?
我都係會玩戰術,同埋我唔係課金狗,我可以擺4個有用既人落後備席,一樣可以做到戰術調動,但於我立場無必要用哂7個

咁咪請解釋下放普金如無戰術需要,係咪為左證明自己唔壓星但輸比明星隊好威威?其實講到尾呢度好多玻璃心比我說中了,之後完全反駁無力一味靠吠
仲有sony hung_007 都試過壓星,唔通壓星就保證可以上到top 100? 用個腦諗下啦

玩一隊勁順手壓星只係由玩兩隊平均不如玩一隊勁所衍生
但我相信普遍0課玩家都係玩兩隊儲錢多過你話買fitness card囉
如果壓星只係心理作由又點解釋咁多人壓 比人話兩句就彈出黎鬧玻璃心又唔用腦
同埋我唔明你拉摩佬, sony黎講有咩企圖 係咪一d出名或者打fifa勁都壓就代表壓星毫無意義
我一直帶出一個論點就係你唔壓人地都壓,但自己唔壓輸波會賴三賴四,再加上戰術換人只需要3個人,咁有剩的quota 我既然都要放一些無戰術需要的人,咁點解我唔用個4個quota 去買個安心?
補充多一句:我一直反對用盡7個後備去壓星,只用4個quota, 因為呢集好講求換人調動,如果我有錢買到一大堆藍卡,我一樣會用3個quota 作戰術調動

原來你場場戰術都一樣 一早知係換個三條友
足球比賽就真係90分鐘,打機得個10分鐘,你唔係以為自己10分鐘做戰術大師ar ma

我就係你所講既戰術大師
陣式黎講好重要
所以D後備好重要

我都係會玩戰術,同埋我唔係課金狗,我可以擺4個有用既人落後備席,一樣可以做到戰術調動,但於我立場無必要用哂7個

宜家係講緊明明rating 90 壓到落82 咁樣明顯地用能力屈人啦 仲係到話冇優勢

屌你老味啦,咁以後足球比賽後備名單只可以放三個人啦好無?要求安心自己去黃大仙求個符返黎啦,真係好撚厚面皮

我就係你所講既戰術大師
陣式黎講好重要
所以D後備好重要

我想講我D普金就真係隻隻平均81 有少量83
最勁都係艾達為特85 OVERALL真係81/82 4星半

而我有時候會見到D 81/82 但個正選陣好多閃卡
打落當然個波痴住佢地
講真壓星係低division一定有用,但係上左d4以上或者係WL壓唔壓星都冇咩分別,係技術同陣容既比拼,handicap已經唔存在

唔好一味賴壓星,提升技術踢好場波仲好啦

我就係你所講既戰術大師
陣式黎講好重要
所以D後備好重要

宜家係講緊明明rating 90 壓到落82 咁樣明顯地用能力屈人啦 仲係到話冇優勢

拿,90壓到82 就一定要7個廢銅
呢樣我就一定反對,而且落後or 形勢下風時無戰術調動係對面自己蝕底

玩一隊勁順手壓星只係由玩兩隊平均不如玩一隊勁所衍生
但我相信普遍0課玩家都係玩兩隊儲錢多過你話買fitness card囉
如果壓星只係心理作由又點解釋咁多人壓 比人話兩句就彈出黎鬧玻璃心又唔用腦
同埋我唔明你拉摩佬, sony黎講有咩企圖 係咪一d出名或者打fifa勁都壓就代表壓星毫無意義
我一直帶出一個論點就係你唔壓人地都壓,但自己唔壓輸波會賴三賴四,再加上戰術換人只需要3個人,咁有剩的quota 我既然都要放一些無戰術需要的人,咁點解我唔用個4個quota 去買個安心?
補充多一句:我一直反對用盡7個後備去壓星,只用4個quota, 因為呢集好講求換人調動,如果我有錢買到一大堆藍卡,我一樣會用3個quota 作戰術調動

如果你中場set aggressive 你就會明點解知換邊3條友
講真壓星係低division一定有用,但係上左d4以上或者係WL壓唔壓星都冇咩分別,係技術同陣容既比拼,handicap已經唔存在

宜家我話打UT根本三成技術七成睇張卡能力值
你提升到拎足三成技術,都有七分輸比人地張卡啦 講乜提升技術啊

拿,90壓到82 就一定要7個廢銅
呢樣我就一定反對,而且落後or 形勢下風時無戰術調動係對面自己蝕底

就算係本身85/86/87/88壓落黎都擺明屈人機啦 仲要未計佢inform 既能力值仲要比相同能力值既人仔高

如果你中場set aggressive 你就會明點解知換邊3條友

你都on9 下下比賽同一個方法玩咩

d高登仔真係有錢,最佳十一人c朗,其他中前場都if卡
壓星壓到82

咁你又岩,如果我aggressive 半場領先的話會set 番做normal, 有時連人都唔駛換
其實wl攪個只限5星參賽就無咁多麻煩囉,不過我平時打d1就唔會壓,勝負欲無咁強,打wl真係忍唔到要壓下星,對面有c朗加壓星跟本無得守,輸技術我無話可說,但係輸壓星真係想殺人,頭一個月5星隊參賽最多去到金2,第二個月壓星打至少去到金1,唔係話壓星合理,不過你打wl唔壓就無人可憐你
其實wl攪個只限5星參賽就無咁多麻煩囉,不過我平時打d1就唔會壓,勝負欲無咁強,打wl真係忍唔到要壓下星,對面有c朗加壓星跟本無得守,輸技術我無話可說,但係輸壓星真係想殺人,頭一個月5星隊參賽最多去到金2,第二個月壓星打至少去到金1,唔係話壓星合理,不過你打wl唔壓就無人可憐你

所以根本唔應該有壓星呢樣嘢
EA
本身都唔應該存在 點解仲可以合理化

咁你又岩,如果我aggressive 半場領先的話會set 番做normal, 有時連人都唔駛換

話你都曬鳩氣
講哂劇本咁
隻game知曬點玩啦你
岩岩拎左d2 title話有WL資格但而家又唔比我入WL打
求救
岩岩拎左d2 title話有WL資格但而家又唔比我入WL打
求救

應該係下個禮拜資格
想問下所謂既中鉛即係咩?
btw 學摩佬咁兩隻閘較哂stay back while attacking 防守真係好左
monthly 獎幾時會派

你提升到拎足三成技術,都有七分輸比人地張卡啦 講乜提升技術啊

https://twitter.com/HashtagHarry__/status/808362021435666432
全隊銅卡37win
點睇

https://twitter.com/HashtagHarry__/status/808362021435666432
全隊銅卡37win
點睇

呢D咪代表佢真心勁LOR
銅都37WIN 仲有咩好講

全隊銅卡37win
點睇

駁唔到

全隊銅卡37win
點睇

呢D咪代表佢真心勁LOR
銅都37WIN 仲有咩好講

技術佔三成ja
可能係佢後備用銅卡壓左星先贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞