貼錢買難受旅行之我幾希望我係又聾又啞

779 回覆
3204 Like 133 Dislike
老老實實 同長輩去旅行
除非係老豆老母 如果唔係貼錢都唔去
拍左幾耐 如果結左婚有排你受
仲未結婚比你見晒真面目算好彩啦
你男朋友都唔幫你口 咁佢都幾冇用下喎
同男朋友阿爸阿媽去旅行
除非係報旅行團
否則我一定會成個行程交比男朋友
屌佢老母
我老母都係咁同我講
同得男友父母去旅行
就預咗遷就佢地照顧佢地㗎喇
分手啦
成篇文個男友冇乜存在感 啞定怕老母啊
喊乜鬼,咪鬼理d死廢老啦
得咖啦,我唔會再跟進
可憐人自有可恨處
樓主首先要明白喊係解決唔到問題
尤其你明知佢地唔會care你感受
你喊成點真係唔會幫到件事
其次係男方明顯冇當過你係自己人
可能係你唔識睇路得罪咗佢地自己都唔知 (因為你話之前都有同佢地去過旅行而係冇出事)
或者佢地根本思想有問題
我好難憑你三兩句下定論
不過相信樓主當時都冇能力自己出去玩埋個trip (呢個睇你點處理身邊問題就知)
一句講哂
人地唔愛你唔緊要
但係做人千祈唔可以唔識保護自己
得咖啦,我唔會再跟進
我諗諗下, 覺得佢男朋友可能早就想分手, 特登搞場大龍鳯

如果咁都唔分手, 佢以後出去滾, 樓主都會硬食自己喊就算
樓主應該慶幸你依加已經發現原來佢地係咁嘅人
Btw真係好惡頂 睇完覺得好忟
其實你等咩?
大大聲屌臭你男朋友老母啦
唔好忘記,你都係人地個心肝寶貝囡!

不過如果你話想等結婚之後,再謀佢一半身家或者起佢祖墳,我又幾欣賞既!
你男朋友係咪裙腳仔黎架?佢老母咁惡頂 點解可以唔幫你出句聲
性格好又真係遷就同照顧都會相處開心
呢啲柒閪性格就不了
只會得寸進尺
分手喇
如果真係分手 記得同你男朋友講個原因
係佢阿爸阿媽逼到你同佢分手
雖然2老係好惡頂
但樓主當街唔上車發脾氣唔比面男友搞到佢比人當犯
屌人貪小便宜袋走酒店民宿既野但自己又拎走一套
都想像到樓主係點
有冇同你男友講清楚呀 佢知道你咁比佢媽蝦都唔出聲 真係分手擺啦 你都有呀媽生 你都係你媽掌上型明珠 比你媽知道你咁委屈都唔開心啦 問下佢如果有人咁樣對你個仔你會點
老一輩思想:
生女冇用
人地啲女就更加冇用

認真:
介紹個男仔俾你男友先分手啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞