貼錢買難受旅行之我幾希望我係又聾又啞

779 回覆
3204 Like 133 Dislike
你真係好L冇用
你男友咁都無幫你?飛得啦!
我係你中途就走啦,仲忍兩條廢老同裙腳仔
睇晒,三個字:分手啦
分硬手

如果死忍走落去,大家都辛苦

利申:奶奶心態係佢嗰仔比你搶走,點會對你好
你地幾歲?
假膠? 開完POST就唔見左人
好多人問你有無同男朋友講 你男朋友知道之後咩反應喎
睇左咁耐都見唔到你條仔有出過一粒聲
唔分手你既痛苦就係一世 自己諗
睇篇野睇到一半
其實你係度喊都好冇用
一係你就做返個有自尊既人 爆佢地又好講道理又好發顛又好
你係度除左識喊同事後上黎講之外 你仲識咩..
佢地擺到明過晒份 你都唔爆佢地 我都睇到好炆
幾大呀你
如果同條仔以結婚為前提
你之後應該仲頭痕
我睇到一半已經鄧你燥撚埋我剩係有一個問題

你條男朋友去撚柒左邊到?

佢老豆老母黎唔識處理架?由得佢咁搞乜你都有?
樓上屌樓主小氣個d,分湯明明係心態問題 而家係男友老母連分湯都要攞盡哂著數,其他大事可想而知 同埋佢地擺明唔撚理其他人感受

就算你男朋友係呢種濕鳩父母教育下長大都奇蹟地唔受影響,你都只係湊少一個,以後仲要幫兩條廢老做賤婢
廢物男朋友
如果覺得頂唔順,同男朋友講預告定你真係頂唔順就嚟爆煲。
搵一餐飯食到尾就攤牌,講呢個旅行你其實付出過但再咁落去你真係頂唔順。旅行係為左離開工作放鬆一下,見識下世界同當地文化;而唔係從一份工轉另一份工。
當唔當你係家人都好,旅伴應該一齊分擔下旅程途中嘅責任,而非側重落一個人做哂。亦麻煩三位下次旅行自己報團,唔好搵個女仔當臭四咁使。幾十歲人唔打算尊重人都唔該尊重下自己,呢啲唔使人教啦下話。
然後開心走~ 自己完成餘下嘅trip~

樓主你都幾好嘢 一粒粗口都無用

btw, 你男朋友無幫你講說話?
女人都係做返g好
好慘
未過門都叫做客呀態度咁差都有
咁搞法遲下結婚咪變奴隸
佢地屋企乜環境咁市儈

你男朋友有冇幫你講下好説話呀
如果冇/佢覺得冇乜問題真係飛得
拍拖到結婚真係唔係兩個人嘅事咁簡單,絲打如果仲有青春就快啲搵過個啦
睇咗一半已經覺得你男朋友好撚廢
實係d所謂既乖乖仔
如果你地遲d結婚有排你受
睇左幾行已經唔駛睇

人地根本唔想個仔同你拍拖,你自己唔識睇路撞埋去,係咁嫁啦

點解人地唔鐘意你,係樣既問題定性格問題定家底問題,你要問你自己
婆媳糾紛
你想同佢結婚?yes or no都比d氣勢好嘛
見你好恰先食住你上 洗人唔洗本咋
依家唔比d顏色佢睇
第時嫁入去仲有排你受
佢唔識尊重你,你都唔洗尊重佢

唔係打算結婚嘅咪嘈佢囉
反正你男朋友都唔幫你 垃圾

結論:全家都有問題,分手把啦
如果係真
執曬自己野自己玩算啦屌

不過小心啦
呢d case 都睇清楚你男朋友成家點對你
點解你講咁多野,但你男朋友都無出現過
有無可能你俾uncle auntie 怪責你男朋友都可以唔出聲、夜晚煮飯/plan 行程都係你一腳踢做曬呀
其一,你俾人蝦到上心口都唔識反抗,一味死忍做死狗,俾我都蝦多你兩錢重啦,當香港人鵪春文化,算。
其二,又唔識叫個男朋友幫口,二對二好過一打三多多聲啦,屌當佢都鵪春又左右做人難,算。
最戇鳩係你明知兩老會嚟,明知喜好差天共地,明知你哋generation gap 闊過臭雞個閪,明知社會有咁多婆媳糾紛,明知大部分老母都唔鍾意個仔女朋友,明知年青人同老人家體力有分別,你都仲要當正兩人世界咁plan 啲自己鍾意嘅地方,玩自由行唔跟團,你唔係戇鳩係咩?
樓主睇開啲啦
委屈一次換黎避免左下半生奶野都幾好丫
一個旅行見識哂啲真面目好過結婚後先見真章
其實個旅程去到一半都知個男友唔要得啦,係我就玩盡啲丟低哂兩個廢老同條裙腳仔,還掂啲野係你book,俾佢地三條友玩即興冇Planning 既旅行囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞