貼錢買難受旅行之我幾希望我係又聾又啞

779 回覆
3204 Like 133 Dislike
分啦,到時係兩家人嘅事。
唔識尊重人嘅老母 教著一個連女朋友都保護唔到嘅仔
樓主on9唔當時比d顏色比果兩個廢老睇 比人越恰越勁
否則宜家要煩嘅唔係樓主 而係條仔
一係你男朋友無維護你 一係你男朋友無能力 無論係前者定後者我都勸你分手
一世人流流長 有得揀點解要揀個父母咁有問題既男男朋 你老奉要受氣?佢地憑咩你要受氣
唔好傻啦 拍拖已經咁 唔好講咩以後 如果結埋婚 你慘過工人 起碼工人有錢收 你有咩?
1. 男朋友廢嘅?勸你分手 同裙腳仔結婚有排你受

2. 明白你感受 但喊解決唔到問題
如果你驚冇錢/驚唔安全就忍住先 當佢地耳邊風 番到香港就屌鳩佢地全家 同男朋友分手
有錢嘅話就直接開波鬧鳩佢地 再book酒店自己玩(英國都幾安全 鐵路又方便 完全可以自己玩)

3. 我估樓主好愛男朋友 十成九唔捨得分 但如果你唔分手嘅話以後有排你受 有排你喊 到時冇人會可憐你 因為係你自己揀嘅裙腳仔
冇睇晒
睇到去話咩拉上車 外國人黎報警
人地阿媽指住黎鬧個到

如果係我
我應該去到呢個位會話返佢/走撚左佢算

樓主 你都有父母生
如果我係你父母知道個女咁既人話俾人點
一定好傷心
鬧到你喊佢地都唔識收聲 你地未結婚都咁

啲咁既男朋友
你真係要考慮下
成篇睇完,想問除左喊你仲做過d咩有意義既事?

求下樓主唔好同男友分手,好等世人唔好受罪
分手,為自己著想,呢家人嫁唔過。
係我就飛條廢柴仔,Book過酒店自己玩
你男朋友廢架?
有咁嘅老豆老母個仔都唔見得好,趁未結婚早早分手
我睇字已經想打爆mon 樓主你係點忍到一個月
好難得一個post 樓主冇覆過 但連登仔都認真討論咗十幾頁

支持樓主分手
之前同過男朋友同佢媽咪 仲有我媽咪一齊去旅行

之後分咗手 連最基本既尊重都唔識
樓主你都要諗定同你男朋友分㗎啦
不過想問下成個旅行既開支係點計?
佢地出返自己個份錢定係點?
如果佢地一個仙都無出過 叫你男朋友叫兩老俾返佢地應該要俾個份錢 一個仙都唔可以少
佢地既然都唔當你自己人一啲尊重都無 你都唔使同佢地客氣 佢地寒酸度縮下下計住曬係咪自己人咁肉酸 你就當佢地係跟團啲西團友 一於同佢地計到盡
太天真
男朋友啲屋企人真係煩
尤其是係啲女人自己啲野永遠自己唔做
試過佢呀妹因爲佢屋企亂就打俾佢老母
話媽咪呀屋企好亂呀,你快啲返黎執啦
因為平時係指意我一個執
佢咁講係想佢老母話我唔做野
但實際上已經幫佢洗碗洗衫
佢乜都冇做過
真係難怪你嫁唔出
真係好憎佢
又唔想同男朋友分手
咁耐都未上水
樓主係咪係Beauty Exchange copy段文返黎?
如果你男友有幫你,你可以再觀察下,但唔好諗住諗結婚
你男友唔幫你,分手啦
人生苦短唔好花時間係垃圾身上
最重要自己開心
樓主出完文就深潛,現實已經唔出聲,係網上都唔覆下人,開始覺得你都唔好得去邊⋯
你男朋友同佢成家都擺明有問題
不過佢地真係似唔多鍾意你
一來你好似唔多識同佢地溝通
例如你係條街影相影得耐
即係佢地都唔覺有咩影個陣你仲繼續影好多
唔係好識睇長輩眉頭眼額

其實樓主份人都要改下
咩分湯要分得平均啲
而且人在異地不論心情幾差都要識分輕重
個刻你唔肯上車唔太好
走唔係問題 但要講清楚再走
你就咁唔肯上車點返酒店?身上有無錢?
起碼你自己人身安全都要留意啦
同埋喊係解決唔到問題
你愈喊佢地愈覺得你煩

點都好 你男朋友尤如隱形既存在
就飛左佢啦
中途就應該即買張機票早走早著啦
哇 未過門就已經幫人做家頭細務
睇完成篇平心而論
好明顯你就係條街到影港女相影左勁耐
先要受氣
酒店個啲贈品
大把人都會攞 尤其係老一輩
你自己都攞就唔好拎埋出黎鬧人啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞