貼錢買難受旅行之我幾希望我係又聾又啞

779 回覆
3204 Like 133 Dislike
樓主假膠
樓主假膠
係我就唔小心走失左,拎埋passport返香港
咪係,冇人唔俾你喊
但喊完 流完幾滴眼淚 舒發完情緒就好停,冷靜咁諗下下一步應該點做

你喊足成程車,前後左右既人聽住你喊足個半鐘,半身對你零好感都變反感啦
你依家真係又聾又啞啦屌你老母 開完post乜柒都唔應 又以為自己懶有道理 唔抵可憐
我完全明白你感受
我以前仲慘
佢無阿爸,但有兩個嫁唔出嘅家姐
一日到黑挑撥離間
佢係裙腳仔仲係裙腳細佬
樣樣聽家姐話
成家窮二代但又覺得自己有錢過人
全家都貪錢怪
樣樣都講錢,佢哋自己四個都成日因為錢嘈交
次次去佢屋企食飯得我幫手開檯洗碗掃埋地
我以過來人身分話你知
呢啲人早飛早著
將來結咗婚都唔會幫你
趁有得走好走
如果唔係你會生不如死
唔好以為佢會改
癡心妄想
重衰過菲傭啊
又要做阿四
又要畀人中出同生仔
分分鐘重冇糧出
男朋友唔識得幫你講好說話,完
樓主我們到了
我好有心機睇哂樓主篇長文
完全感受到你男朋友呀爸呀媽幾咁唔識尊重人
同你個一個月做呀四既辛酸同無奈
但真係不禁想問你男朋友呢 咁佢係到有咩用
我睇字都覺得鄧你心痛。
我諗起我家姐之前去澳洲去佢男朋友畢業禮,
佢男朋友父母
睇字都鄧你心痛
我家姐都係有類似嘅野。個陣佢男朋友係澳洲行畢業典禮,咁我家姐就帶埋佢男友父母飛澳洲出席啦。

點知男友班三姑六婆都話想出席,
我家姐心諗:「反正都係帶住佢父母,唔爭在啦。」結果就出事。

啲三姑六婆表姐表哥跟哂一齊去,冇二人時間都預咗,所以就揀佢地兩個自己一間房。

日日朝早唔「how」門衝入佢地間房bilibala都算,日日plan行程比佢地厭棄都算,佢男友父母係三姑六婆面前死要面,係咁老點我家姐都算鳩數。

最離譜係畢業典禮個日,佢男友就到現場先,所以由我家姐帶佢地班親戚到場,到完場就搵佢男朋友影相。

當日夜晚準備上床訓教,佢父母冇啦啦衝入房,指住我家姐大鬧佢佢安排行程差,又唔尊重啲三姑六婆,畢業典禮個陣又唔帶住佢地,令三姑六婆失禮。我家姐覺得好委屈,佢自問盡咗本份,仲做多過超越女朋友本份嘅野。家姐一直唔出聲,直到佢老母勁大聲(鬧比三姑六婆聽)屌鳩我家姐冇家教,我家姐就喊。

我家姐從來唔喊,我印象佢喊嘅次數兩隻手數得哂。當晚佢喊住打返香港同我老母講成件事。我老母平時對邊個都笑笑口,傻下傻下咁,但當下佢就大屌我家姐男友唔幫口,當正我家姐已經入咗門要服侍成個家族,入咗門都唔會服待呀,冇用呀廢柴呀。

我覺得都係唔撚到肉,屌鳩佢父母會爽啲。
我家姐最後都係吞聲忍氣返黎香港。事件過咗年幾,有親三姑六婆嘅場面都唔會出席,只會單獨同男友父母見面,因為佢發現男友父母只會係啲親戚面前發作。

我諗佢地呢兩年會買樓之後結婚,已預見會同三姑六婆接觸,唉,god bless
即刻飛左條仔
垃圾,都痴線
仲忍?你都痴9線
開追故模式全撚部都係廣告冇回覆睇既
分左手未阿
同你男朋友呻完佢有咩實際野做過?
冇既就分手
結左婚比人玩一世
打和啦
一個日日喊 一個啞撚咗
好撚仆街,佢男友父母係咪食懵左?
之後仲好意思同你家姐見面?
你家姐男朋友當時又係唔識出聲屌返佢父母?
好撚嘔心成個家庭都正仆街
你唔識反抗係你自己嘅問題

既然玩得唔開心就唔好一齊玩

依個係去旅行嘅常識黎架啦
你食屎啦

講野咁撚仆街嘅你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞