[A/I]Marvel Future Fight (2) 頻密更新

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
話說紅浩克制服變左英雄,無記錯之前都係反派?

我同你一樣卡咗喺13

剛剛呢個禮拜開始做record
紅色係我揀既關 / 主力英

不妨睇下點砌

卡片黎講我好廢 所攻得8.5%, 33% CD

你完全唔打 special stage?

我有打呀,你唔見我頭關用 白虎
中間有用 巫術 同 歌姫 咩?
我想問下有咩近戰角一定要升?
暫時手頭上得隻血蜘蛛
應該升moon knight,iron fist,groot定其他?

3 隻都係必需,t2

咁邊隻嘅bio會難攞D? 用15日回歸獎勵換iron fist會唔會唔扺?

咁當然係moon knight,其他兩隻都可以打到返嚟

好嘅唔該哂巴打

咁邊隻嘅bio會難攞D? 用15日回歸獎勵換iron fist會唔會唔扺?

好嘅唔該哂巴打

Groot好忍手唔升 等電影出制服

冇乜技術,打極影域都係12,13關 我呢堆可以點打
仲有張t2,六星劵,應該點升好

我同你一樣卡咗喺13

剛剛呢個禮拜開始做record
紅色係我揀既關 / 主力英

不妨睇下點砌

卡片黎講我好廢 所攻得8.5%, 33% CD

我開始知我衰咩
我卡片方向錯哂
推高哂攻防 cd太低
各巴打好 想問問200生體比邊個好
女鷹眼(5星有160體)
古一 (6紅0體)
美杜莎(6星200體)
主要係想用嚟上20裝再食卷上T2
希望用得其所 三選一 唔該哂!!

作用黎講就古一, 升級難易度黎講就美杜莎, 因為美杜莎冇得刷bios

就係因為美杜莎無得刷
先列入考慮之列
因為佢已經有200體 加多200體應該夠上20裝 好多巴打又話古一同女鷹眼好用 搞到我選擇困難...

難升唔代表你要升左先, 升左佢可以做乜野?

又係喎
巴打有咩更好既提議?

古一你 6 星,靠每日打要滿裝都唔係好耐
而且唔使滿裝都夠,cd 最緊要

女鷹薄皮,我 t2 先開始用,就真係唔清楚 t1 打唔打到 SL, 理論上打 relay 無問題,但未去到初期必升

我 3 隻都唔揀
2xx bio 最好比呢3 種,就黎 6 星,剛 6 星但未升到裝,或者等緊滿裝 t2。

唔知你有乜野,其實可以刷既係可以比,有好多都打 SL 有用,尤其 rift 果堆,你速成到一隻打多一關都有著數。
e. g. ronan, wasp, yj, am

SL 衝上到 15 逍唔使執著啦,個個星期都有一堆 selector

am 好多人話無用,對老手無用遮

我決定咗比古一
作用好似最大
隊長技又好

好嘅唔該哂巴打

前幾日買左groot制服

好嘅唔該哂巴打

前幾日買左groot制服

我未升groot
最近好多人問問題
比啲方向大家

1. 新手目標:一星期可以30場WB同 AB

其實唔難 Sharon同 Loki

保證一日兩場

另YJ ,A1,Elsa等強角已經好輕鬆過

AB 就目標過到成星期 Normal

2. 中老手目標 :SL 25層

https://m.gamer.com.tw/forum/treasure.php?bsn=28318&sn=245&isa=1
依篇雖然有啲舊 不過都好有用

Shadowland 所有關卡資料
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UtevK3VcFTwgtmm3kTnfpLOC1z2QEiXpiSXZ0VXmJ5s/edit?usp=sharing

自己睇返下層要打咩
每星期做記錄用左咩打
下星期就易打好多

3. T2邊隻

個人覺得值得 T2有
1. Carnage
2. Sharon Roger
3. Moonknight
4. Blackbolt
5. Elsa

依5隻 T1 一般
T2 左生存力大增 全部都可以 solo SL

4. 升邊隻好

最好4種屬平衡啲
每種都有隻勁就方便過 AB
如果太多男角就升多啲女角

P.S. 唔夠生體建議唔好升角色上2~3星
角色未到6星 打唔到 WB 又打唔到 SL
只係4星有用啲 因為打
所以一係直升4星 一係直升6星

最近好多人問問題
比啲方向大家

保證一日兩場

https://m.gamer.com.tw/forum/treasure.php?bsn=28318&sn=245&isa=1

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UtevK3VcFTwgtmm3kTnfpLOC1z2QEiXpiSXZ0VXmJ5s/edit?usp=sharing

自己睇返下層要打咩
每星期做記錄用左咩打
下星期就易打好多

3. T2邊隻

個人覺得值得 T2有
1. Carnage
5. Elsa

依5隻 T1 一般

4. 升邊隻好

最好4種屬平衡啲

只係4星有用啲 因為打

Moonknight咁低攻
新手邊有咁好卡片iso補底

我會優先T2呢幾隻(唔計WB/DS/ODEN)︰
紅屬︰carnage, ironfist/groot
藍屬︰enchantress, sharon carter, YJ
綠屬︰elsa

btw再唔出新mode被啲中老手玩真係悶死
最近好多人問問題
比啲方向大家

保證一日兩場

自己睇返下層要打咩
每星期做記錄用左咩打
下星期就易打好多

3. T2邊隻

個人覺得值得 T2有
1. Carnage
5. Elsa

依5隻 T1 一般

4. 升邊隻好

最好4種屬平衡啲

只係4星有用啲 因為打

藍屬︰enchantress, sharon carter, YJ
綠屬︰elsa

我都忽略左新手卡片低攻問題
我覺得T2 moonknight 好用係因為 full gear
而且我隻 iron fist 都仲係T1
都用左T1 iron fist 破 WB同 SL 好耐
覺得無需要T2

不過 ABX方面 我諗 moonknight 點都好過 iron fist 所以玩到中期點都要 T2 moonknight

我覺得新 mode同 T3 要等到4月update 先有
下個月我估繼續monster unleashed
出medusa 同 elsa monster unleashed uniform
最近好多人問問題
比啲方向大家

保證一日兩場

自己睇返下層要打咩
每星期做記錄用左咩打
下星期就易打好多

3. T2邊隻

個人覺得值得 T2有
1. Carnage
5. Elsa

依5隻 T1 一般

4. 升邊隻好

最好4種屬平衡啲

只係4星有用啲 因為打

綠屬︰elsa

moonknight t2 其實唔低攻, 刷好基本三寶 iso, 即使未有特裝, 打 SL 卓卓有餘, 紅屬之中佢係少數幾隻可以無腦 solo
abx 出之後, 佢甚至比 ironfist 更有價值, 唔好處係難升過 ironfist 囉
最近好多人問問題
比啲方向大家

保證一日兩場

自己睇返下層要打咩
每星期做記錄用左咩打
下星期就易打好多

3. T2邊隻

個人覺得值得 T2有
1. Carnage
5. Elsa

依5隻 T1 一般

4. 升邊隻好

最好4種屬平衡啲

只係4星有用啲 因為打

綠屬︰elsa

moonknight t2 其實唔低攻, 刷好基本三寶 iso, 即使未有特裝, 打 SL 卓卓有餘, 紅屬之中佢係少數幾隻可以無腦 solo
abx 出之後, 佢甚至比 ironfist 更有價值, 唔好處係難升過 ironfist 囉

Moon knight 我未有特裝,用鷹眼都唔夠覺得低攻

反而另一個我鐘意moon knight多過ironfist既原因
就係Moon knight (制服) 操作手感爽過ironfist好多
Ironfist 只係 S3 > S5 > S4 > S5 > S4 咁循環
但moon knight 用盡d 技去移位+輸出,其實幾瀟灑

反而另一個我鐘意moon knight多過ironfist既原因
就係Moon knight (制服) 操作手感爽過ironfist好多
Ironfist 只係 S3 > S5 > S4 > S5 > S4 咁循環
但moon knight 用盡d 技去移位+輸出,其實幾瀟灑 [/quote]可唔可以講下moonknight d技點接 , 我平時鳩按靠補血保命

但moon knight 用盡d 技去移位+輸出,其實幾瀟灑
可唔可以講下moonknight d技點接 , 我平時鳩按靠補血保命[/quote]
尻禁就得 反正唔死
小心招五技miss就得

可唔可以講下moonknight d技點接 , 我平時鳩按靠補血保命

尻禁就得 反正唔死
小心招五技miss就得[/quote]
忽防 修復率 加 無敵 應該都幾難死下

尻禁就得 反正唔死
小心招五技miss就得
mk T2咗真係幾難死 我試過一隻磨死對面三隻

忽防 修復率 加 無敵 應該都幾難死下
我特装同iso都係用修復 係咪轉嬲哭會好啲?
最近好多人問問題
比啲方向大家

保證一日兩場

自己睇返下層要打咩
每星期做記錄用左咩打
下星期就易打好多

3. T2邊隻

個人覺得值得 T2有
1. Carnage
5. Elsa

依5隻 T1 一般

4. 升邊隻好

最好4種屬平衡啲

只係4星有用啲 因為打

係時候update下第版
sharon roger 同 loki 係咪可以solo 影域?
sharon roger 同 loki 係咪可以solo 影域?

loki -> 20或以下都ok
sharon roger -> 層層都爆到

最新嘅育成狀態
唔知今個禮拜打唔打到25層影域
Iron Heart 值得練?
Skill 5 > 4 > 3 > 5
係咪基本無敵?
Iron Heart 值得練?
Skill 5 > 4 > 1 > 5
係咪基本無敵?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞