[無糖校園故]《你愛我還是他》

639 回覆
32 Like 2 Dislike
神預測
方晴突然番黎但見到駿仔同芷怡拖手之類
之後兩個開展一番鬥法,最後大家都唔開心

喂,呢個正喎,不過個故名就要改一改《你愛我還是她》,要用女仔她
“你揀我定揀佢!”
神預測

喂,呢個正喎,不過個故名就要改一改《你愛我還是她》,要用女仔她
“你揀我定揀佢!”

咁唔通係方晴番香港時拖住個男仔之後比駿仔見到
《你愛我還是他》第十七章
.
「喂,你班男仔唔好漏左我地呀!」班上的女生都走過來
「放心,場邊啦啦隊一定唔少得你地!」男生們說
「咩啦啦隊呀,我地係隊友呀!」Kathy說
「下,Kathy bb你話咩話?!!我地係隊友?」杜杜驚問
「係囉,Kathy,係咩的一回事?」我續問
「我都唔太清楚呀,都係今朝突然收到消息,話今次比賽係混合賽,上場人數男女各三人,好似係各班打排球的人太少,尤其係男仔,所以先有咁的決定」
「咁Kathy bb我咪可以同你一齊拍住上囉」杜杜聽到消息後十分開心的黐著Kathy
「係呀,傻瓜,頭先咪講左囉」
「好耶!咁我一定要再努力啲!」
.
「仲有呀,賽會安排左一場友誼賽俾我地,係對B班既,下星期就會打」Kathy說
「B班呀?聽講佢地好多都係排球隊架喎」我們班的其中一個女生Glynis說
「哼,排球隊好勁咩!有我同Kathy bb雙劍合壁,根本無野可怕!」杜杜又露出那個自信十足的樣子
.
「呀駿,你無野呀麻,呆哂咁既?」Kathy問
「哦,無事,大家快啲繼續練波喇!」
係wo 講起又講 個題目 係你愛我還是他 個你係呀怡定方晴呢 我應該係駿 個他又會係邊個呢 我諗到呢到就開始有點sad
B班… 那不就是她所屬的班別嗎?那麼,我們要在球場上對決嗎?
.
「喂,你做乜呆哂呀?」芷怡問我
這件事,我由中午想到放學…
.
「無呀,你係咪要打班排呀?」我問她
「係呀,我報左名喇」
「哦…」
「做咩呀?」
「無,有啲矛盾啫」
「講黎聽下」
「身為男朋友的我當然想你贏,但係如果你贏左我就唔可以贏個金牌送俾你。而如果我要贏塊金牌送俾你,就要打敗你地,但我又唔想你唔開心喎…」
「傻瓜,你唸咁多野架」
「咁係呀麻,我唔想你唔開心」
「其實我地班有咁多個排球隊,我都未必有得打喇,所以無論如何,我淨係想見到你係場上出盡力個樣,好似上年咁」
「上年?原來你都有睇架!」我驚訝原來她一早已經有留意我
「係呀,上年係場邊睇到你搏到盡,好型呀!你今年都要為左我去搏盡!」
「知道!」
.
不過,要打敗以全排球隊成員為正選的B班又談何容易。我們今年比上年更加拉雜成軍,男生還好,有唯一屬於排球隊的賢仔,我和杜杜。但女生方面,就只有Kathy比較突出,其餘都是識打但不強的。而最令我擔心的是我們的後備,雖然排球比賽較少需要換人,但若六個正選有任何問題,我們的後備也沒有一人是可以令人安心的。
.
為今之計,除了多加練習,就是祈求我們正選六人無傷無病,一直捱到尾。
神預測

“你揀我定揀佢!”

咁唔通係方晴番香港時拖住個男仔之後比駿仔見到

你呢個真係神預測喎,但肯定唔會發生,方晴唔會番黎架喇
係wo 講起又講 個題目 係你愛我還是他 個你係呀怡定方晴呢 我應該係駿 個他又會係邊個呢 我諗到呢到就開始有點sad

第一,我強烈建議你睇番上個故先
第二,方晴唔會再係個故出現架喇
第三,個“他”係曾經出現係上一個故,但暫時都未會出黎住架喇,至少我都仲未寫到
又一個星期喇
但我仲未寫到個故的一半
睇番上個故先
我愛你
2個鐘睇哂森林
2個鐘睇哂森林

新讀者好
勁呀,但我正想講我擔心你睇完森林就唔會想睇呢個故
btw, 2個鐘睇哂個故,咁應該真係好好睇所以係咁追non-stop咁睇
我愛你

雖然我無女
但我都係愛女的
2個鐘睇哂森林

新讀者好
btw, 2個鐘睇哂個故,咁應該真係好好睇所以係咁追non-stop咁睇

真係冇停 加油 等新文
我愛你
2個鐘睇哂森林

新讀者好

真係冇停 加油 等新文

多謝,希望唔會令你失望
我愛你

我知,我曾經都好愛你,但你走左之後就88
推下先
我愛你

我都唔想,為錢

新讀者好

真係冇停 加油 等新文

多謝,希望唔會令你失望

咁慢出文就失望
巴打。。。 你facebook啲相 全部都係用咗她
巴打。。。 你facebook啲相 全部都係用咗她

咦,係喎,
我錯,我改
我愛你

我都唔想,為錢

為乜野錢呀,我地俾唔起咩?!!
你話為冠軍就話
不過你都自食其果了

新讀者好

真係冇停 加油 等新文

多謝,希望唔會令你失望

咁慢出文就失望

呢樣真係sor,始源我廢
努力寫緊但仲需要啲時間
唔想一開始超速然後突然要停車搞到大家無癮
寧願一路低波慢速前進,去到尾段先上六波highway
俾負皮個位巴打可唔可以出黎屌一屌,點解要俾負皮呢?
出得慢?唔吸引?文筆差?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞