[無糖校園故]《你愛我還是他》

639 回覆
32 Like 2 Dislike
方晴

做咩呀?明明無出方晴架
定我之前個cm搞到你唸起佢
自推
《你愛我還是他》第十六章
.
頭兩堂我完全集中不到,只是不斷看手錶,一直期盼時間快點過去。但另一方面,我又十分緊張,擔心她的答案不是我想要的。在內心大打出手下,終於捱過了這八十分鐘。
.
當一下課後,我就馬上衝到操場,當然是空無一人。我一直看著樓梯,希望會看到她的身影。
.
「喂!」她又突然走出來嚇我一跳
「嗨…」除了這句,我就想不到其他說話
然後,我們冷場了幾秒。
.
「係呢,份禮物鐘意嗎?」我主動打破沉默
「鐘意呀,好鐘意呀,多謝你!」
「咁你的答案係?」
她甚麼都沒有說,只是輕輕的點了頭。
.
就這樣,我們就在一起了。
你們可能會覺得對比上一次,今次來得太快太兒戲。沒錯,我們真的憑感覺就衝在一起,在沒有任何感情基礎下開始,亦確實是十分冒險。
.
不過,有時候愛情就是會令人盲目,作出平時不可能的選擇。
.
和芷怡一起後,我們很快就形影不離。我們一起上學、一起放學、一起食午餐、一起打排球。我們雖然沒有跟大家宣佈,但大家也很容易地因為我們的行為而猜想到,我們的張揚程度甚至連老師也感覺到。
「呀駿,聽講最近你同隔離班的方芷怡同學行得好埋」朱老師在教員室外問我
「嘩,連朱sir你都知呀」
「唔止我,好多老師都有同我講」
「但朱sir你放心,我唔會掛住拍拖唔讀書!」
「我知呀,我對你有信心,知你有分寸」
「咁朱sir你搵我係為左?」
「純粹想同你傾偈,關心下你,咁你最近心情點呀?」
「都唔錯呀,宜家個人正面左又開心左」
「咁你身體呢?尤其係個心」
「最近都正常呀,唔知關唔關我日日打排球事呢?不過最近真係少左心痛」
「咁就好喇,見到你走番出黎我就放心」
.
這一輪,除了和芷怡一起外,就是練班際排球。要將一班籃球健將練成排球員也不是件易事,幸好他們的運動力強勁,加上毅力十足,多加操練下應該也勉強可以追得上。
.
「大家,其實點解你地會肯陪我打班際,你地大可以放棄唔參賽」我問
「因為你囉!」杜杜答
「下?!!我?」
「因為你係我地大佬,你去邊你做咩我地都會跟住」杜杜續說
「仲有呀,呢個係班際活動,又點可以唔參加!更何況,我地真係好想再同大佬你再一次係球場上並肩作戰!」輪到波仔說
「好,咁我地就一齊再努力,唔理籃球定排球,我地都要贏!一定要衛冕!」
大家都鬥心十足,為冠軍拼盡全力!

新讀者啊!!!!!

食完飯番入黎見到你地留言推文好感動

扮工一推
暴風雨前朝 風平浪靜 感覺唔會有好結果 男主同怡
唔好巨佢停
唔好比佢停
推下先

扮工一推

多謝你扮工時都不忘一推
暴風雨前朝 風平浪靜 感覺唔會有好結果 男主同怡

首先,真心多謝你留言預估劇情,就係有呢啲留言,大家先會更多去參與,從而更記得呢個故
至於呀駿同芷怡,一定唔會有上一輯同呀晴咁順利架喇,係時候要落番人間感受下凡間的愛情
聽你講完 個心情又開始緊張 好期待接下來既高山低谷
聽你講完 個心情又開始緊張 好期待接下來既高山低谷

Haha,無記錯,應該好快就會到(其實我呢排已經好亂,出到十幾章,打到廿幾章,寫到四十幾章,d情節飛黎飛去打大交)
不過要先講一句,呢個故只係司徒駿同方芷怡段關係的一半
呢個故完左唔代表佢地關係的全部,大家要再俾多啲耐性(甚至可以話,呢個故係下一個故的鋪排)
唔好比佢停

我會盡力架喇,好努力咁寫緊
但同時又要避免屋企人知,寫到好偷偷摸摸
死啦 你咁樣講我又要估下先 我估個故既結局係 佢兩個因d事誤會分開左 最後sadend 但只係代表第一季完左 第二季先係二人修補關係既關鍵 希望估中
死啦 你咁樣講我又要估下先 我估個故既結局係 佢兩個因d事誤會分開左 最後sadend 但只係代表第一季完左 第二季先係二人修補關係既關鍵 希望估中

Haha, good guess
至於預估同實際差幾遠,就記得一定要一路留意住個故喇
如果一直留言傾故既,仲有可能好似宜家咁,旁敲側擊咁令我講更多
同埋始終係真人真事,有好多野未必會寫到哂落故,你地想知既都可以問,我盡量答
神預測
方晴突然番黎但見到駿仔同芷怡拖手之類
之後兩個開展一番鬥法,最後大家都唔開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞