泰洞救少足: 當局計劃在新一輪降雨前救人

1001 回覆
507 Like 12 Dislike
吸濕大笨象呢 而家唔用等幾時啊屌
潘兆聰個節目"恐怖在線" 有師傅話係因為班師生得罪左山洞入面既神靈, 所以攪到佢地被困
其實如果已拯救既立場!科技可以減少左好多學潛水skill既煩瑣既既!問題真係點樣刻服響泥水見唔到人既恐懼!
其實我想問,點解班人咁窄都爬到入去
就算當初未淹水,就咁爬都幾難
其實應唔應該話比班細佬知依家個情況有幾惡劣?
想像一下佢地個心情,由絕望到見到有人搵到佢地見到希望,再話比佢地知其實好難出到去
其實搵13個潛水員一帶一咪OK. 帶多幾個氧氣就OK
點解有人知佢地被困?
個post真係好多弱智
點解有人知佢地被困?

班細佬家長報警囉
洞穴潛水既裝備已經同休閒有公別架喇!孭多幾支樽笨唔係咁簡單!
我諗應該都救唔返....R.I.P.
但係33最尾唔係好收得
其實搵13個潛水員一帶一咪OK. 帶多幾個氧氣就OK

實有d位係人過到氧氣過唔到
但我都覺得教佢地潛水係冇辦法中既辦法!
但我都覺得教佢地潛水係冇辦法中既辦法!

係,不過真係難
D人仲以為好似睇旅遊節目d潛水咁個海清撚過套av
其實水淹沒個洞又唔代表好深水既!可能
條路長!但就唔深水既!所以可能唔係氧氣多少既問題!!可能條路好甩Cut
係呀!希望可以救到一個得一個!
由出面放條繩入去, 班人食飽飲夠先落水,咩住支氣捉住條繩乜鳩都唔使做, 出面就用摩打絞條繩出黎,好似放風箏咁將入面個人「拖」返出黎,又唔使潛水游水,就咁捉住條繩就可以拖返出黎

有肉餅食
由出面放條繩入去, 班人食飽飲夠先落水,咩住支氣捉住條繩乜鳩都唔使做, 出面就用摩打絞條繩出黎,好似放風箏咁將入面個人「拖」返出黎,又唔使潛水游水,就咁捉住條繩就可以拖返出黎

有肉餅食

咁要整套甲比佢著先得喎
應該係有錢
見佢地洞外啪晒D公路單車係到, 好似幾靚
睇圖,有好多位未浸水,果D位可以俾佢地休息,逐段逐段過,再下大雨仲煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞