泰洞救少足: 當局計劃在新一輪降雨前救人

1001 回覆
507 Like 12 Dislike
D醫生護士自己來回潛咁長時間已經好危險
仲要佢地睇住班細潛
無可能嘅事
泰國從來沒有在被水淹沒的溶洞迷宮裡搜救的經驗,泰國政府於是向國際間發出求救,美軍首先抵達,接著澳洲、英國、法國、德國和日本的搜救隊伍也到了。

唔知點解睇到哩度有啲感動
而家真係希望有勁人可以揾到第二條路去到果到而又相對安全D
咁落去法班細既冇事, 班潛黎潛去幫手既分分鐘出左事先
咁留係入面等幾個月都有機會救得番出去
估全世界都未必有呢D案例
如果用full face mask其他潛緊水個時用GSM可以對話講野,可以安撫到班細路,利申full face用家
認真問,起個臨時圍牆加個屋頂等落雨都唔好比d水湧入去有冇得諗
定個入口太大做唔到?
如果用full face mask其潛緊水個時用GSM可以對話講野,可以安撫到班細路,利申full face用家
仲有講小左樣野條柒碌以為而家佢地有好多時間去學潛水,其實講而家講緊黎緊會有大雨,要學係短時間內既野,條傻閪新聞都唔追下就出黎柒
有冇得分三隊

行頭個隊插燈引路

班細路中隊

最後一隊保護佢哋
Man vs wild成隊人可以去幫手
笑撚左
學贏國咁人工停雨之後狂pump水掂唔掂
整個棺材咪得囉
好好既學習同研究機會
國家既專家一定會去幫手同學野
而家最大獲係泰國雨季先岩岩開始

有咩大雨真係隨時沒頂
班細佬身份肯定係高官或者有錢人d仔女
如果唔係,仲同你費咁多人力物力救佢地
話失蹤唔搵就算數
英國個隊真係專家

救過好多人
雨季呀,一落大雨或者打風d水位有會升番,到時想救都救唔到啦
夠鐘返學啦
記得普通海邊D救生員有D案例, 等救援人士大驚係咁郁, 要打暈佢地先可以救, 又或真係由佢浸到失知覺先救, 人驚起上黎D力會累埋救人果個, 真係叫佢唔郁就唔郁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞