泰洞救少足: 當局計劃在新一輪降雨前救人

1001 回覆
507 Like 12 Dislike
其實教佢地潛水可能係最實際既方法!
風險肯定有…潛洞已經係Tec dive既範疇!危險…但咁既程況!應該試一試!畢竟咁多人!進出咁多次!環境應該比較了解!就係要一個個教佢地點做!
啱啊, 中間確保埋完全零摩擦零損傷咁拖到佢地出黎添
所以成日話連登真係比果班on9拖低晒質素
呢D先係新聞,hk01狗也不屌
話打暈個細路救出嚟班人有無常識?知唔知潛水就連呼吸都要學

上升時唔識呼氣,下降時唔識反壓,又唔識安全停留,揹住件70磅ge人又隨時兩個潛水員都上升唔到,救出黎3條殺命都無
希望佢地捱得住 全部平安無事咁出返晒黎啦
睇完啲圖諗起古墓派,活死人墓另一個出口
應該無事既 今次已經幾個國家 成千幾人去救佢地
佢地個位依家都安全 仲有好多救援人員係個度陪佢地
希望佢地捱得住 全部平安無事咁出返晒黎啦
應該無事既 今次已經幾個國家 成千幾人去救佢地
佢地個位依家都安全 仲有好多救援人員係個度陪佢地

都好難講 一落大雨水位上升都唔知點搞
依家佢入邊嗰啲全部係英國人

啲泰國細路唔識英文㗎
睇呢個post一鳩block撚晒d冇腦假膠既柒頭
四個月先出到黎!出黎都精神崩潰!
見到佢到咁好笑容反而好心up 可能佢哋未知道佢哋好大機會唔可以齊齊整整咁出返嚟
你估中國咩
問下個個教練先啦
sorry 睇錯左英國人心胸太窄
同時希望班救援隊同啲專家冇事
釣魚都拉唔到啦
中間咁多石lai九弓十三彎點撚樣拉到
點解個政府會肯為左個十幾個又唔係咩達官貴人花咁多人力物力既
其他國家真係當冇左件事就算,同埋叫d傳媒封口
其實班細路被困果個位仲有冇得再行入d
如果有嘅潛水專家再探索下
可能根本離另一個出口就好近
或者有另一條容易d嘅路
天然山窿又未完全探索過
有幾多個出口真係冇人知
總好過話教幾個細路潛水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞