泰洞救少足: 當局計劃在新一輪降雨前救人

1001 回覆
507 Like 12 Dislike
痴撚線
入去搵人果班都隨時死

你要喺海軍入面做軍醫
係首先要過到海軍嘅training
之後每隔一段時間都要翻check

簡單講
所謂軍醫
首先係軍人 之後先係醫
軍醫唔使上戰場?
有冇聽過Combat Medic?
Combat Engineer都攞住Engineering牌架
傳統電話,電話線既電已經足夠佢用

得黨報01有報中國
其他報叫佢死開d 啦屌你老尾
比較緊要果13個人潛出黎
專家生存率一定高好多,班細佬要好似d片咁潛法起碼死幾件
點解唔喺淘寶淘番一千幾百個水泵瘋狂泵水呀,係唔係順豐仲親緊,定泰國佬驚漏電或爆炸
你返去睇下屋企個固網電話有冇插住插座
Landline用嘅電係喺電話線度拎

唔識唔緊要
唔好下下衝出嚟柒就得
依家班00後屋企邊有固網電話
睇BBC新聞講鑽洞難度太高
智利礦難係礦場,有公路,地面係平地,有地圖/測量,而且石質夠硬
呢次係溶洞,地面係山,冇公路冇平地,難運大型機械,又冇準確測量定位,石質唔穩定
連登醒目仔諗到嘅專家一早諗緊
鑽洞呢個plan,智利用咗70日
你又唔好講撚到佢地弱智咁

都中學生年齡,唔係小學生啦

細既中一二,大既都中四五
例如

射一個月驅雲彈應該夠時間抽積水?
就算抽唔晒 水位應該都跌好多
到時可能唔洗潛水 比件救生衣佢帶佢游出黎就ok
可能佢地之前已經食左家明飯
唔運人出去, 學樓上巴打講, 運d 袋入到去先吹漲佢,水漲時避難用都有機會掛~
好似有 之前咪有段片 掉啲黑色波波落去封住啲水之類 但應該無咁細粒
你一定未學過潛水啦
唔好咁,依家好多人已經冇家居電話或者用無線電話,如果係00後未出黎做野未見識過d普通有線電話,原來插條電話線已經可以打到 ,真係唔奇
運多D潛水PUMP頂撚住先啦屌
What happen in the cave, stay in the cave
認真問 9日冇糧食仲生存到?
呢道真係child 登嚟. 竟然未用過固網電話.
定係屋企用開室內無線電話, 要長期插電
Landline有電都唔識,係咪未見過Landline或者未番過工?
驚心洞嚇

唔好俾佢地出番黎呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞