美劇集中討論區 (21)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
WW S1上果陣Nolan好似話過已經plan好左幾個season
第四季唔敢重睇
之前係笑位多同depressing 呢季由頭到尾都就係depressing咁
《Westworld》第二季在美收視下滑!最終集比起首季下降40%
https://www.dramaqueen.com.tw/news/20180627/006.html

HBO 科幻美劇《西方極樂園》(Westworld)第二季日前播畢,該季劇情多種轉折不僅考驗著觀眾的耐心,似乎也直接反應在收視表現上。最終集收視率僅 0.6 ,比起首季最終集的 1.0 下降了有 40 %之多。

第二季最終集當晚收視率為 0.6 ,約 160 萬人收看,與前一集的表現相當,並未因最後一集而有所提升。比起第一季最終集的收視表現看來,收視率部分下降了 40 %,而收視人口也下滑了近 30 %,首季最終集收視人口有 220 萬。

若以全季表現來看,第二季播出當晚的單集平均收視率和收視人口皆比首季下滑不少,平均收視率為 0.6 ,比起首季的 0.8 下滑約 23 %,收視人口 160 萬則比首季的 180 萬減少約 14 % 左右。

不過上述統計僅為電視當晚播出的數據,HBO 預估若再加上回放以及多種收看方式統計後,第二季有望達到單集 1000 萬人觀看的佳績。但若最後數據如電視網所期望的,還是比首季平均單集 1320 萬人數觀看的成績遜色。
第三季唔改下個講故方式就睇怕

Nolan仲係自我感覺良好緊
你問我就覺得唔係飛定唔飛
而係the build-up amounts to nothing
呢個都中
但佢又飛又碎都好大問題
同埋真係好多野nothing又冇impact,好似dolores同mib相遇果part
明明兩個角色再撞返應該幾有睇頭
但就咁一句i need a monster to get it to the valley beyond 就一齊行

心諗做乜膠
再介紹埋比mib聽bernard=arnold
成季講佢去valley beyond鋪咁耐又話玩game又剩 零作用咁就完左
我自己個人就追到佢飛黎飛去, 因為咁多年都睇慣曬non linear
execution有冇必要(well technically yes)同做成點(好明顯你唔鐘意 for eg.) 另一回事
但我睇完e9 e10

mib 無限血一回事. 殺左個女個emotional impact細到呢
屌你elizabeth philip s4嘈交嘈martha/gregory果到差好遠
hale果part其實我心諗係咪dolores比人炒/唔做
Valley beyond我又覺得無咩好特別, ford 條script vs dolores sense of free will 咁算啦
我反而覺得finale睇左哦一聲最主要係因為d 人可以無限返生. 你bot又好human又好, 我估大多數人都會覺得係同一角色死唔到( fidelity)
heroes 之後收皮其中個原因就係個timeline無限reset都係呢個道理姐
save唔到cheerleader就變多個cheerleader出黎

唔會比人炒啦 佢要離開個park 9成都係扮真人走佬,開頭一路都預左佢會上其他人身
valley beyond吹成季但meh,同上季成日提maze差唔多
係架死完轉頭返生,睇到冇哂感覺,就算真人死都唔感動,好似個lee咁得啖笑
同埋見到有人鬧得幾啱就係話今季冇rules,好似出cheat咁make anything happen at any given time
冇鋪冇解釋,佢地突然話咁就係咁,睇完覺得 ....pointless
The americans s5e2 screen cap
未睇自己行遠d

Candie wipe what do you reckon
This is about renee

renee個actress好似話如果睇返之前會搵到hints關於佢係咩人
之前一路覺得所有野係red herring 冇可能咁明顯
又話入fbi做又剩 ...
但真係純粹finale佢最尾個表情令我覺得佢唔係普通人
普通人最尾應該唔會有咁既反應表情
佢個表情似係同行咁既樣
有冇人有睇crossing 感覺似fringe 我睇咗一兩集
新wonder woman電影有kristen wiig
未睇自己行遠d

Candie wipe what do you reckon

renee個actress好似話如果睇返之前會搵到hints關於佢係咩人
佢個表情似係同行咁既樣
似Elizabeth

好鐘意佢呢幕個殺氣mode
Times arrow個集好撚顛
我都覺得renee最後個表情好奇怪,好似早就知道嘅樣咁
可能我睇得唔夠仔細,到依家都仲未肯定佢係咩人
Casting for The Witcher's TV series has begun

It's Friday night in LA, and it's been a seriously great week here at #Witcher.

So.

Let's talk casting. Yes, I said the magic word! Casting is starting soon, and no, I can't tell you who our top picks are so don't ask. But. There is something very important you need to know.

https://twitter.com/LHissrich/status/1010338302795247616
好期待不過好易fail
但s2最後唔係話左搵到個host係好valuable咩, ep9都好明顯話MiB係host

Emily係host我有d保留, 反而覺得似之前William咁試delos
handmaid
Elizabeth Moss
快d拍好佢 yen triss ciri
未睇自己行遠d

佢個表情似係同行咁既樣
似Elizabeth

好鐘意佢呢幕個殺氣mode
Stan好慘其實
佢話renee is like girl version of philip

如果P係女人 / E係男人,philip可能會同stan有感情線
好大機會係伏呢套野
Breaking Bad cast and creator reunite for 10th anniversary on this week's EW cover
http://ew.com/tv/2018/06/28/breaking-bad-reunion-ew-cover/

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞