美劇集中討論區 (21)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
原來個神劇list都一排無update

outdated哂 其實仲擺唔擺出黎好
我得閒可以update下
有冇咩2018新劇推薦list
或者唔好用google doc就係打個shortlist係#1

btw置頂呢條link其實幾方便
http://www.metacritic.com/browse/tv/score/metascore/year/all?sort=desc
啲分都幾中肯
雖然係for review唔係for全季,但通常70分以上 / 75以上都ok冇乜伏
8字頭就再隱陣啲/佳作/高質
今集handmaid真係
見番banana果度真係勁sad 由其最尾死頂要笑住送佢走保平安,一攪住見唔到樣就即
崩潰
我唔明點解fred本身仲鬧offred冇分寸 冇權控制佢
轉個頭姦完就話比個surprise佢
係咪佢內疚?
會唔會係offred同佢講完佢唔會知道有親生baby既感覺,佢feel到比nick帽左 所以一石2鳥 屌完offred又可以補數繼續呃b, 跟手除埋nick

好多陰謀論話佢特登,但我覺得有d似典型男人虐待完條女之後做d野補償話鍚返佢
就算佢知個bb唔係親生,佢都要有bb先上到位 (好似係)
如果係plan要殺nick (咁太冒險, 對要保住offred黎講)
起碼等佢生埋先玩都得

同埋佢都有提叫佢地唔好比人見到,但june佢地都係鳩鳩下拖得耐遲左走
睇埋下集trailer,我覺得佢應該唔係想比伏佢地
Handmaid's Tale 02x11 'Holly' Israeli Trailer
下集人在野 june vs wild 之前鳩up過但我都仲係繼續驚june會死
https://streamable.com/epalv
有咩新美劇值得期待,除左sharp objects同castle rock
劉明
咁下個post用呢條代替算
以為你有fan theory啫
Maniac
The Romanoffs
The First
The Ballad of Buster Scruggs
召喚c字頭
最後renee到底係唔係spy

open ended喎大哥 冇開估冇人知
以為你有fan theory啫

reddit有痴線佬話佢係囉
因為最尾有堆雀飛過
https://old.reddit.com/r/TheAmericans/comments/8ny7om/visuals_in_finale_suggest_renee_is_a_russian_spy/

同埋又有人話佢係mossad agent囉
https://www.reddit.com/r/TheAmericans/comments/8odmov/theory_renee_was_sent_by_mossad_to_recon_philip/

但憑佢最尾個樣我都覺得佢有古怪
原本一路覺得佢普通人
班編劇都係想我地好似stan咁姐
等我試幾集睇下點先
yellowstone

Director: Taylor Sheridan
條trailer 都睇咗三次
擔心下nick好過

btw 開左Americans , 第一集睇到一半都幾正
講開劇透內容要細深藍字 其實睇個時都好煩 下下要highlight出黎睇
定其實有其他方法快d睇到?
點解連登無spoiler tag....
Castle rock 幾時出
直接引用會唔會快啲
睇左未?
等睇感想
如果冇字可以做wallpaper
farewell都未開
Handmaid Israeli version既trailer係最正
平時hulu果條唔會咁緊張咁多野睇
nick個樣好似成日都會隨時瀨野死咁
越睇落去會越黎越好睇
講開劇透內容要細深藍字 其實睇個時都好煩 下下要highlight出黎睇
定其實有其他方法快d睇到?
點解連登無spoiler tag....

highlight完都太細隻好難睇
平時我係quote完
右上click"編輯"再睇會變返正常字

好on9
有加密都冇spoiler tag
咩年代呀
咁樣??

利伸:自己PS

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞