美劇集中討論區 (21)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
呢套annabelle算出乎意料唔差
個導演上套lightoff有d位都好撚好笑
記錯左套野係叫light out

amy adams太靚做個角色會唔會少左說服力
明明係頹爆酒鬼 ..撥頭髮呢幕想點 仲係好靚

係咪sheshe果套
好似多好評幾高分喎

本身唔覺得Amy 靚,但張gif 又幾靚
HBO needs to become more like Netflix, new chief suggests
http://ew.com/tv/2018/07/09/hbo-more-like-netflix/

HBO玩撚完喇今次 比個新老細搞撚彎哂
“We need hours a day,” Stankey said, according to a recording of the town hall obtained by the New York Times. “It’s not hours a week, and it’s not hours a month. We need hours a day. You are competing with devices that sit in people’s hands that capture their attention every 15 minutes.

完蛋了
HBO不嬲都重質不重量
同埋唔好學Netflix一次過射哂成季出黎
HBO睇黎會比AT&T渣乾

食屎啦呢條友 咪撚搞HBO
其實HBO唯一可以學netflix就係個app/平台搞返user friendly d, 畫質好d
其他野就咪撚學netflix 唔好好似佢咁開咁多垃圾劇
重質不重量咁基本都唔明 成日諗住瘋狂開新program做到濫哂就賺到錢
如果sharp objects 呢d slow burn劇一次過射哂出黎
我諗我等到出s2都未追得完s1

節奏慢既劇可能有人鐘意一炮過睇
但我都係鐘意每個禮拜追多啲 一次過放出黎攤凍哂
反而冇左睇完一集等下一集果種期待
IT同annabelle個女仔
搞到成套鬼片咁

唔知點解我覺得annabelle前傳幾撚似笑片 一路睇笑到gapgap聲
但話時話sharp objects除左amy adams patricia clarkson果班本身好戲之外
呢班o靚妹都揀得幾好 幾實力派 it條女,annabelle條女,handmaid個eden
另外做amy adams個妹果個女仔之前比amy adams特登點名讚佢好戲
拍annabelle個個導演下套戲係拍笑片
條友係幾幽默
個靚妹用d槍射中annabelle個頭個幕笑到我噴水

同埋記得有幕係比鬼追緊但繼續用架lift慢慢落樓梯
好多位幾白痴但又幾好笑
連ending我都覺得好好笑
諗起隻annabelle用人類身份生活咁耐 平時又要返學又剩
記錯左套野係叫light out

淨係睇過前傳 因為見d人話唔差
原本正傳果套annabelle就冇睇過
原來係light out個導演拍
唔係鬼片 驚慄懸疑查案+女主角自己過去/屋企又經歷過黑暗野 果類

故事內容講述Amy Adams飾演的女記者Camille Preaker,返回自己家鄉追查和報導兩位少女被殘殺的案件。除了要找出真相,她還要面對過往的夢魘,一段埋藏於過去的痛苦經歷。

同類型我諗應該似true detective season 1
點解我見到你地話見到隻鬼
睇個plot係咪似top of the lake? 個套其實我都幾驚下
不過睇住劇透黎睇應該ok
有d鬼影 但應該係幻覺咁既野
套野會有d past & present交錯畫面出現,女主角成日諗起以前d野

有d似top of the lake,又係個鎮d人黑黑地暗 身有屎咁
c字頭係咪未睇本書?

係呀 但已經放左本書落kindle準備睇
幾日前睇左少少,但ep1都跟得幾足喎
諗緊如果睇左書先之後睇劇咪冇哂驚喜劇透埋自己
如果劇同同書一樣 咁等睇劇好似開心啲
睇amy adams...

btw
有套野叫 disobedience好撚癲
見poster rachel weisz 加 rachel mcadams 狗沖, 之後心諗佢地點解會簽份contract

係咪sheshe果套
好似多好評幾高分喎
個sex scene

咩事

係咪sheshe果套
好似多好評幾高分喎

本身唔覺得Amy 靚,但張gif 又幾靚

睇呢下果陣比佢電親
即時心諗 又真係真心靚喎
睇完你地d幾個comment我覺得你地話sharp objects唔驚唔可以作準
light out個trailer已經驚到我痴左線
我睇a quiet place 睇到同個fd講我想返屋企
香港幾時上?
個日搵Americans時見到好似已經有得down
因為太驚,我完全唔睇恐怖片,之前睇true detective s1覺得太恐怖冇睇落去
sharp object睇咗15分鐘到,暫時都唔係太驚,不過我連女主角細個果陣去果間木屋都覺得有少少恐怖
睇左咁耐終於有幅地圖望下

有d colonies咁近rebel區係咩玩法
搞到成套鬼片咁

唔知點解我覺得annabelle前傳幾撚似笑片 一路睇笑到gapgap聲
但話時話sharp objects除左amy adams patricia clarkson果班本身好戲之外
呢班o靚妹都揀得幾好 幾實力派 it條女,annabelle條女,handmaid個eden
另外做amy adams個妹果個女仔之前比amy adams特登點名讚佢好戲
條友係幾幽默

好多位幾白痴但又幾好笑
諗起隻annabelle用人類身份生活咁耐 平時又要返學又剩
睇完你地d幾個comment我覺得你地話sharp objects唔驚唔可以作準

我冇睇過light out
但呢兩套感覺上係jump scare/突然大聲你先會覺得驚
暫時唔覺得sharp objects係jump scare果隻驚
未至於話驚 而係不安
好似有d好撚黑暗既野發生過,但未知係咩事果種unsettling

睇啦
搞到成套鬼片咁

條友係幾幽默

好多位幾白痴但又幾好笑
因為太驚,我完全唔睇恐怖片,之前睇true detective s1覺得太恐怖冇睇落去
sharp object睇咗15分鐘到,暫時都唔係太驚,不過我連女主角細個果陣去果間木屋都覺得有少少恐怖

true detective係越睇越心寒
鐘意睇恐怖片但唔鐘意靠嚇靠jump scare嚇到人彈起果type
木屋果度幾不安 希望女主角唔係比人姦過
同埋佢頂唔順mama間屋,走出黎之後佢老母突然喺後面行出跳舞果度都
唔係鬼片 驚慄懸疑查案+女主角自己過去/屋企又經歷過黑暗野 果類

故事內容講述Amy Adams飾演的女記者Camille Preaker,返回自己家鄉追查和報導兩位少女被殘殺的案件。除了要找出真相,她還要面對過往的夢魘,一段埋藏於過去的痛苦經歷。

同類型我諗應該似true detective season 1
點解我見到你地話見到隻鬼
睇個plot係咪似top of the lake? 個套其實我都幾驚下
不過睇住劇透黎睇應該ok
有d鬼影 但應該係幻覺咁既野
套野會有d past & present交錯畫面出現,女主角成日諗起以前d野

有d似top of the lake,又係個鎮d人黑黑地暗 身有屎咁
c字頭係咪未睇本書?

係呀 但已經放左本書落kindle準備睇
幾日前睇左少少,但ep1都跟得幾足喎
諗緊如果睇左書先之後睇劇咪冇哂驚喜劇透埋自己
如果劇同同書一樣 咁等睇劇好似開心啲
睇amy adams...

btw
有套野叫 disobedience好撚癲
見poster rachel weisz 加 rachel mcadams 狗沖, 之後心諗佢地點解會簽份contract

係咪sheshe果套
好似多好評幾高分喎
個sex scene

咩事
你去睇下

但套戲好唔好睇先
伏就唔會想睇
伏唔伏都睇左先
利申未睇
因為本身對Rachel Mcadams冇乜感覺
睇落幾高分
Castle Rock: Official Trailer • A Hulu Original
https://www.youtube.com/watch?v=gXsKCQenpt0
http://watchersonthewall.com/game-of-thrones-prequel-rumors-greenlit-pilot-may-be-filming-sooner-than-expected-a-valyria-set-prequel-could-be-coming-too/

another prequel is reportedly in pre-production, all about the Doom of Old Valyria.

As for today’s larger rumor, it’s a bit of a doozy: according to a “special report” by a Game of Thrones Wiki administrator, another one of the possible prequels, the one helmed by Max Borenstein, may be as developed as the Long Night spin-off, if it not more so. The level of detail here is astounding, which could lead one to believe it’s all true (why bother to make all of this up?) or just the opposite (there’s a lot of detail here).

The gist of it is this: the multi-season series, Empire of Ash, would be set during the decline and fall of Valyria, recording “the social, economic, and political crises which tore apart the empire from within”, and the Doom. It would include expected elements such as dragons and House Targaryen, a minor family of dragon-lords at the time.

According to their source, alongside Goldman’s greenlit project, Borenstein’s Empire of Ash is the front-runner of the several in development. Supposedly, Miguel Sapochnik, famous for directing grand Game of Thrones episodes, is attached to make the pilot.

另一套got prequel可能doom of valyria
Oitnb coming back but where is Alex
根據琴日個新領導人既新方針
會唔會同一時間播哂個6套GOT外傳
第一套外傳好似打算10月開機
急到咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞