美劇集中討論區 (21)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
'The New Pope': John Malkovich to Star Alongside Jude Law in HBO Follow-Up

https://www.hollywoodreporter.com/live-feed/new-pope-john-malkovich-jude-law-star-hbos-young-pope-follow-up-1124373

The 'Young Pope' limited series was formally announced in May 2017.
More than a year after formally announcing its follow-up to The Young Pope, HBO and producers Sky are getting the ball rolling on casting.

Two-time Oscar nominee John Malkovich is set to star, with season one lead Jude Law returning for The New Pope.
young pope S2
依套都有S2

之前話S2係新故事,jude law唔會返黎拍
依家好似又有返jude law
但呢套好睇喎 點解咁少人提
依個年代冇加hehe既劇冇人睇(好似係

邊係呀
但young pope係有hehe架喎
'Better Call Saul' season 4 First trailer
https://www.youtube.com/watch?v=F7teDGoM_hc

Kim bb
咁岩追哂第三季
又有得keep住睇 正

好鐘意mike同gus

睇完S3等S4表示等咗好撚耐 耐到準備重睇S3
我覺得要 我第1同2 3季都隔左年幾睇
唔記得左好多劇情
如果佢可以好似Netflix 咁一野扔哂成季上黎就好 唔想逐個禮拜追

而家考慮緊重唔重睇brba 上次睇係3 4年前既事
雖然對睇唔睇得明bcs無影響
但見到d角色熟口熟面但又唔記得咩劇情好吊癮咁

重要野都算記得 但細節位真係已經冇乜印象
但我prefer逐個禮拜追多啲,又有得討論,成件事都last得耐啲
netflix啲劇就係一炮過所以眨下眼就冇人講
冇乜內涵or討論位 / 爆谷片啱binge watch,但好似bcs呢d好多野可以細味就不了

睇完bcs想重睇brba好正常 我果陣睇完bcs s1都有返去重睇brba
到睇完brba又可能重睇bcs準備新一季
之後bcs完左一季,好漫長咁等緊new season既同時又開始諗起brba ...
係loop黎
我一路睇bcs一路諗nacho同kim有無係brba出現過/提過下名
google左無之後 懷疑係咪因為死左/反面之類
但呢兩個角色我都算幾鐘意

呢類劇情片真係唔岩binging 所以我先拖左咁耐先追返二三季 不過一追就上返癮咁
當初都係一兩個禮拜就追哂brba 太緊湊唔想慢慢睇

nacho有喺brba提過名,kim就冇
nacho如果死我覺得唔出奇 但kim我諗應該唔會死
brba對比起bcs真係緊湊/快好多,仲要咁多cliffhanger 想像唔到如果每個禮拜睇一集有幾吊癮
睇完handmaid ep12

Btw Emily條新線好正
June

Serena 冇奶就慳啲啦仲想學人餵
'Alien' TV Series Rumored to Be in the Works at 20th Century Fox
http://comicbook.com/horror/2018/07/04/alien-movies-tv-series-rumors/
‘Sharp Objects’ Review: Amy Adams Is Straight Fire in HBO’s Exquisite Slow-Burn of a Horror Show (Grade: A-)
https://www.indiewire.com/2018/07/sharp-objects-review-hbo-amy-adams-1201980933/

A TV series hasn't evoked an atmosphere this haunting since the first season of "True Detective."

嘩如果capture到TD S1果隻氣氛就J死人
因為TD S1真係好撚似恐怖片 夜晚睇真心驚
睇到Amy Adams就
今晚先睇 乜都唔上就冇事了
Sharp Objects仲有6日 打救星期一
琴日係hbo asia ig 睇到trailer

好想佢可以好睇過BLL
睇到Amy Adams就

BLL導演 soundtrack都實好好J
唉屌你老母
好似中左handmaid finale劇透
今晚先睇 乜都唔上就冇事了

上reddit中招
明明睇緊ep12個討論post,但都會有口痕友話點解e12冇xxxxxxx出現
但其實係finale先會出呢幕 .........我屌
Amy adams 拎唔到oscar拎Emmy
‘Sharp Objects’ Review: Amy Adams Is Straight Fire in HBO’s Exquisite Slow-Burn of a Horror Show (Grade: A-)
https://www.indiewire.com/2018/07/sharp-objects-review-hbo-amy-adams-1201980933/

A TV series hasn't evoked an atmosphere this haunting since the first season of "True Detective."

實掃哂所有電視獎 應該唔會有人截到佢糊掛
唔好呀
Amy Adams好慘成日陪跑冇佢份
依家先開narcos,正

唔好呀

可以橫掃limited series女主
好彩BLL唔再係limited series 咁應該唔會威脅到佢
會唔會殺個政治正確角色出黎搶走amy個獎
不過睇都未睇唔知佢演成點
依家先開narcos,正

netflix劇幾季黎講呢套算keep到

唔好呀

可以橫掃limited series女主
好彩BLL唔再係limited series 咁應該唔會威脅到佢
會唔會殺個政治正確角色出黎搶走amy個獎
不過睇都未睇唔知佢演成點

唔會掛
好多review都話佢冇得輸 做得好好
開始睇american 呢類嚴肅劇情片對我黎講真係悶悶地
我真係面盲得好緊要 睇好耐先肯定到Phillip 同scott係同一個人
睇完WW S2, 又唔覺得好似D人講咁差喎…

整體嚟講,Shogun World嗰集段唔睇都得,只係為Mavie開發遠端控制Host嘅技能。

我覺得由E8先開始好睇,講Akecheta嘅故事比較好睇,Host之間嘅愛情,同Maeve千里尋女,我比較鍾意睇依兩條線,反而Dolores一心希望帶hosts去Real World嘅諗法有點一般。

最後當hosts進入Valley Beyond,一個個跌落懸崖嗰幕,唔知點解令我諗起leftover
佢地兩公婆之後大把disguise 咁你咪瘋狂認唔到佢地
頭幾集已經係咁認唔到
一開始金髮認唔到係Elizabeth 跟住認錯訓練強姦個個captain係Phillip黎
仲心諗你條仆街懶好男人但原來咁對e
仲有個stan 係fbi個邊有兩三個金髮老男人 都唔認得邊個係鄰居stan

另外仲覺得Phillip 個演員有d似gotham既gordan 但其實唔似

係睇外國人先會面盲 特別呢類無乜特色既靚仔鬼佬
8月又有得睇Captain Chandler
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞