美劇集中討論區 (21)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
好似通常4月左右都係最多重頭劇睇
GLASS Trailer (2019)
https://www.youtube.com/watch?v=aBL6COBGjCA
1.Unbreakable(2000)
2.Split(2016)
3.GLASS(2019)<new!
做research咁喎你睇到
都係睇你介紹
劇?
通常睇歷史改篇戲/劇都會發生
好似都幾少人睇the crown
討論post都冇乜人
頭幾集節奏有d慢 要好有精神先睇到
成日一路睇會忍唔住中途走去google上wiki睇班角色現實background係點

都係望下5-10分鐘wiki姐
有時佢地對話提起d人名/event唔識會有d介意 想大約知咩事先繼續睇落去
岩岩開左Patrick Melrose
有taste
都係睇你介紹

本身唔係godzilla fan都覺得條trailer好正
想睇
劇?

我都會開住wiki睇the crown

今日果集sharp objects好似好正
我通常會睇返個件事,而唔會睇角色現實背景,因為好易劇透
成日一路睇會忍唔住中途走去google上wiki睇班角色現實background係點
我都會開住wiki睇the crown
我通常會睇返個件事,而唔會睇角色現實背景,因為好易劇透

都唔一定要睇哂個角色生平
但想搞清楚D親戚關係
好似S2有個uncle dickie出場,唔識佢即刻上wiki睇,知道佢係philip老母細佬就安心繼續睇
我都係見完唔明/唔了解個角色會睇wiki
都好少睇一套劇咁認真去做research
渣對講機果個好似仲型過D演員
我係睇過Phillip早期生平同佢一D親納粹背景,親戚關係冇乜點睇,因為太多,反正自己都記唔哂
講開S2,最鍾意睇Phillip迫Charles讀Gordonstoun 同埋Margaret
啱啱睇完,感覺開始入肉了

amma骨子裡同Camille一樣
又未至於要好清楚知道哂所有野做哂功課
但想大約/表面上知咩事先投入到繼續睇落去
你真識食
btw依家覺得Margaret老公又cast得幾似

親戚都係睇有出場果d 想知邊個打邊個
philip果集
margaret條感情路好灰
啱啱睇完
最尾
amma好心計feel,同埋唔知點解覺得佢好似成日想flirt自己家姐咁
豬場果度咩事 不安

下集好似黎料
https://www.youtube.com/watch?v=dzBCg2qQCrw
Reddit好多人話amma係bitch
可能咁樣可以更投入
sharp objects都排緊隊睇

小小題外話, 大家會唔會/點樣記低自己有睇邊套劇, 睇到邊集? 有時太多, 某d劇會睇睇下唔記得左追
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞