美劇集中討論區 (21)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
handmaid
Elizabeth Moss

雖然外國好似幾多人插呢集話悶+慢
但我覺得都好感動又喊撚咗少少 拍得好靚
moss又神級演技
尤其是對比返June生hannah果陣 生仔好偉大

btw
fuck! what is this song i hate this song

呢度笑咗出聲
悶咩
我睇到好緊張好辛苦 去到一半忍唔住要去睇劇透先睇到落去

Serena同Fred搵上門個度 June拎槍個度.. 我好似鬼片咁緊張
最後生仔佢叫個段我
成集都俾June solo咁濟 Elisabeth Moss真係痴線 點解咁勁
除左演技劇情其實都有推進 June知左係Serena提議rape佢
又知Fred somehow "trust" her 睇完佢地鬧交唔知之後June會點manipulate佢地兩個
仲有Serena miss左生仔環節
佢實俾其他wives笑 唔知下集講佢地點兜

我都睇到好stressed好絕望
但有班人覺得唔想睇june又比人捉返又返去serena度困獸鬥
覺得劇情回歸原點冇郁過,無止境又要睇佢比人折磨

好似有d代入左佢 氣都唔敢抖
同埋望住佢粗身大細好多野都做唔到,搞到走唔甩
睇到好想跳入mon幫佢手 特別係佢推唔郁車房度門
好想幫佢一齊推 架車衝又唔到出去又係好氣餒
d叫聲真係 好肉緊
淨係開場頭幾秒佢直接望住鏡頭個絕望樣已經感染力好勁 全集都
june之後不如瘋狂離間佢兩公婆好過,但經過咁多野之後好難想像june仲要喺佢地度生活
老實講 waterford兩公婆個名喺gilead應該都臭哂 成日都搞咁大壇野出黎
你咁講完又係 太多次變左loop就無意思
我估最後一次勒掛 下季應該會開d新線
Americans 仲差ep10未睇
完全唔想睇落去
6季build 咗嘅感情
好驚又好似leftover咁睇完自拔唔到
同樣季尾WW完全無感情
Philip 同Kevin
Beeman做咩都為自己成個mr white 咁
發現ep9佢查Philip 果時個刑事紀錄原Philip 係黑人,竟然對應翻beeman以前做過臥底個背景

handmaid
Elizabeth Moss

雖然外國好似幾多人插呢集話悶+慢
但我覺得都好感動又喊撚咗少少 拍得好靚
moss又神級演技
尤其是對比返June生hannah果陣 生仔好偉大

btw
fuck! what is this song i hate this song

呢度笑咗出聲
悶咩
我睇到好緊張好辛苦 去到一半忍唔住要去睇劇透先睇到落去

Serena同Fred搵上門個度 June拎槍個度.. 我好似鬼片咁緊張
最後生仔佢叫個段我
成集都俾June solo咁濟 Elisabeth Moss真係痴線 點解咁勁
除左演技劇情其實都有推進 June知左係Serena提議rape佢
又知Fred somehow "trust" her 睇完佢地鬧交唔知之後June會點manipulate佢地兩個
仲有Serena miss左生仔環節
佢實俾其他wives笑 唔知下集講佢地點兜

我都睇到好stressed好絕望
但有班人覺得唔想睇june又比人捉返又返去serena度困獸鬥
覺得劇情回歸原點冇郁過,無止境又要睇佢比人折磨

好似有d代入左佢 氣都唔敢抖
同埋望住佢粗身大細好多野都做唔到,搞到走唔甩
睇到好想跳入mon幫佢手 特別係佢推唔郁車房度門
好想幫佢一齊推 架車衝又唔到出去又係好氣餒
d叫聲真係 好肉緊
淨係開場頭幾秒佢直接望住鏡頭個絕望樣已經感染力好勁 全集都
june之後不如瘋狂離間佢兩公婆好過,但經過咁多野之後好難想像june仲要喺佢地度生活
老實講 waterford兩公婆個名喺gilead應該都臭哂 成日都搞咁大壇野出黎
你咁講完又係 太多次變左loop就無意思
我估最後一次勒掛 下季應該會開d新線

有好多人見佢又走唔到好嬲話接受唔到 但我開始有d接受佢未必走得甩
至少唔會咁快,原本我都覺得佢今季一定要走到 (除非死 一係走一係死)
但問題係佢如果又留返喺waterford度,咁d劇情都唔會有咩progress

如果比emily升埋做主角都好 我ok呀
一定要睇
好多位都估唔到
呢套都leftovers一樣,本身好鐘意既一定要睇 因為收得太靚
睇完會留喺個心度
今季一開始睇反而覺得E先似mr white
Americans 仲差ep10未睇
完全唔想睇落去
6季build 咗嘅感情
好驚又好似leftover咁睇完自拔唔到
同樣季尾WW完全無感情
Philip 同Kevin
Beeman做咩都為自己成個mr white 咁
發現ep9佢查Philip 果時個刑事紀錄原Philip 係黑人,竟然對應翻beeman以前做過臥底個背景
一定要睇
好多位都估唔到
呢套leftovers一樣,本身好鐘意既一定要睇 因為收得太靚
睇完會留喺個心度
今季一開始睇反而覺得E先似mr white
隻狼好似係佢幻想出黎
mr robot sam esmail x julia roberts x amazon新劇

Homecoming: Your first look at Julia Roberts in her new Amazon series
http://ew.com/tv/2018/06/29/homecoming-julia-roberts-first-look/

An adaptation of the podcast Homecoming, the series — produced by Amazon and Universal Cable Productions and debuting this fall on Amazon Prime Video — finds Roberts playing Heidi, a Homecoming Transition Support Center caseworker who helps recently returned soldier Walter (Shots Fired’s Stephan James) transition to everyday life after deployment. But as the pair get closer, Heidi begins to realize that Homecoming has much more nefarious motives than simply helping these soldiers.
[Handmaid's tale]
Tweet from someone has seen the finale:

https://twitter.com/MzGossipGirl/status/1012772093262422016
I watched an advance screener of the Handmaid’s Tale finale and I’m telling you right now I’m devastated. And angry. Can’t wait to see everyone’s takes. It’s def a must see but will be controversial for sure.
The finale is pretty good. But I think the end will be controversial IMO. It’s a lot of story development this season that I hope builds for season 3.

不安

冇記錯係沙灘hale走嗰幕 之後就話find a valuable host, 慢慢就pan去MIB. 咁我先有咁嘅assumption

遲下睇多次先 我都驚get錯
啱啱睇完,呢集其實拍到好無奈 你見june想殺Waterford個種堅定 再去到後尾鳴槍嗰下失落。 其實好正
其實呢套劇真係無限線
Emily一條 Canada一條
June嗰條今季完都唔出奇
bill hader客串brooklyn99個集真係笑撚死
原來今年有得
mr robot sam esmail x julia roberts x amazon新劇

Homecoming: Your first look at Julia Roberts in her new Amazon series
http://ew.com/tv/2018/06/29/homecoming-julia-roberts-first-look/

An adaptation of the podcast Homecoming, the series — produced by Amazon and Universal Cable Productions and debuting this fall on Amazon Prime Video — finds Roberts playing Heidi, a Homecoming Transition Support Center caseworker who helps recently returned soldier Walter (Shots Fired’s Stephan James) transition to everyday life after deployment. But as the pair get closer, Heidi begins to realize that Homecoming has much more nefarious motives than simply helping these soldiers.
原來今年有得
Westworld 有post credits scenes

有冇finale感想
見d人反應麻麻地
Ok 啦 ending 大家都知
hes dead hes a host shes dead shes a host
Time line
twist 太多

追緊post
見r/westworld都幾多人鬧今集/今季 個個話希望S3唔好好似S2咁
唉finale其實好多嘢都講得幾白,唔明嘅睇多一次或上reddit一定明
不過D (plot twist)n次方 好煩膠

BTW, 其實點解係解放軍,暗示大陸係抄嘢大國

啱啱睇完 比想像中簡單
佢d timeframe手法S1係work,但S2真係走火入魔
我都覺個plot twist唔算好強
最後個段behind scene更加多左 除非係想講阿女冇死
成集係得Delores嘅mind入hale身到係有驚喜

post credit佢地想講未來N年後
整左個host MIB test佢果個係host emily
真emily S2期間比MIB殺左,MIB S2最尾未死,應該S2再打後日子先死

唔鐘意hale 唉 之後仲要繼續見到佢
雖然已唔係hale但都 ..
但s2最後唔係話左搵到個host係好valuable咩, ep9都好明顯話MiB係host

Emily係host我有d保留, 反而覺得似之前William咁試delos

valuable呢個係finale講? 印象中一講起valuable都係dolores老豆
但ep9個feel覺得佢似真人多過host,個profile話佢多疑又乜乜乜
佢S2喺ww既經歷似係佢真人經歷過既野,之後(佢真人死後/post credit)比人利用呢段經歷用黎做佢baseline fidelity test

post credit既emily係host 呢個應該confirmed
好似係cast定係creator自己講
冇記錯係沙灘hale走嗰幕 之後就話find a valuable host, 慢慢就pan去MIB. 咁我先有咁嘅assumption

遲下睇多次先 我都驚get錯

我都冇留意
成日覺得佢同michael shannon好似樣
totally agger 理性贏左衝動
如果果刻佢唔係有100%信心殺到waterford兩公婆真係唔好開槍好過
the gifted is back Tuesday, Sept 25th.
佢地留返好多潛力彈藥未講 ..emily / rita / lydia / gilead以外 etc..
真係諗住開多幾季有排講
擔心june 睇完上面個finale感想更加擔心
我覺得佢好似Michael c hall
Barry=硬膠版dexter
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞