美劇集中討論區 (21)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike

sharp objects
killing eve
Overlord trailer
https://www.youtube.com/watch?v=USPd0vX2sdc
90%爛片確認

呢套應該一定好睇過上一套
Margaret兩公婆

Helena都唔差!我覺得佢會做到Margaret嗰種反叛

佢會係Margaret果隻癲+喪
其實recast果班人全部都好好戲 都好期待同9成高質
只係要d時間適應下班角色唔同哂樣
會唔會做到好似Bellatrix Lestrange果種 好鬼正
過兩季又要再適應
前日開始睇Condor,好睇到爆,睇到停唔到
好鐘意睇反恐為主題既美劇,之前係homeland fan
仲有冇同類劇集推介?
Netflix 原創影集《毒梟》(Narcos)第四季《毒梟:墨西哥》(Narcos: Mexico)首發角色劇照,《星際大戰外傳:俠盜一號》男星迪耶哥路那(Diego Luna)將演繹新一代毒梟,與《蟻人與黃蜂女》麥可潘納(Michael Peña)展開鬥智對決

《毒梟:墨西哥》把故事場景從過去三季所描述的哥倫比亞,搬到了毒品戰爭的源頭「墨西哥」。當時由獨立生產者與仲介組成的墨西哥走私市場網路依然鬆散,直到 1980 年代,由 Félix Gallardo (迪耶哥路那 飾)領導的瓜德拉哈拉販毒集團崛起,串聯走私販子建立起他的毒品王國。

當時,身為美國緝毒局探員的 Kiki Camarena (麥可潘納 飾)帶著妻子與幼子,從加州搬到瓜德拉哈拉就任新職,他很快就意識到眼前的難題,複雜程度遠超乎自已想像。他陸續蒐集到有關 Félix 的情報,也對自己的任務感到更糾結,之後更發生一連串悲劇,影響了往後多年的毒品交易與反毒戰。

迪耶哥路那飾演的一代毒梟 Félix Gallardo 為 80 年代操控世界毒品市場的墨西哥人,寡言、大膽、心思細密且難以猜透。乍看之下,他是個仁慈的領袖,對朋友、夥伴、員工十分忠誠,但野心對他而言勝過一切。

麥可潘納飾演美國緝毒局(DEA)探員 Kiki Camarena ,身為居家好男人又同時擁有臥底探員身份的他負責打擊墨西哥毒品市場,將會接受充滿挑戰的任務。

節目統籌艾瑞克紐曼(Eric Newman)先前已公布該季導演名單以及多位配角卡司。導演部分,除了前三季就曾執導的哥倫比亞導演安德雷斯拜茲(Andi Baiz)外,還有《毒粉風暴》坎城最佳導演阿瑪特艾斯卡藍特(Amat Escalante)以及《男孩超級白》柏林影展最佳首部電影獎導演阿隆索魯伊茲帕拉西歐(Alonso Ruizpalacios),兩位皆為墨西哥導演。

配角卡司則有《007:惡魔四伏》泰諾克烏爾塔(Tenoch Huerta)、《007量子危機》喬昆柯西諾(Joaquin Cosio)、《末日孤艦》泰瑞莎魯茲(Teresa Ruiz)、《困獸之地》艾莉莎狄亞(Alyssa Diaz)以及第三季原班底荷西馬利亞亞茲皮克(Jose Maria Yazpik)。

《毒梟》第四季《毒梟:墨西哥》將於 2018 年在全球 Netflix 上線。
https://www.dramaqueen.com.tw/news/20180719/003.html
Margaret兩公婆

Helena都唔差!我覺得佢會做到Margaret嗰種反叛

佢會係Margaret果隻癲+喪
其實recast果班人全部都好好戲 都好期待同9成高質
只係要d時間適應下班角色唔同哂樣
會唔會做到好似Bellatrix Lestrange果種 好鬼正
過兩季又要再適應

期待遲啲diana出場
去到最老果個ver我反而覺得容易適應啲 唔會計較咁多
有套叫looming tower好似ok高分
講911
narcos
見到有消息即刻漏咗幾滴
之前幾怕佢拍唔成
btw有無人有睇講巴西貪污嗰套劇?
唔記得之前係咪睇過有幅圖係年輕版Charles,嗰個好靚仔
好想知多啲diana嘅故事
最老個version唔知會唔會搵返Helen Mirren做事頭婆呢
TITANS Official Trailer (2018) DC Universe Series
https://www.youtube.com/watch?v=-PPofXaJ4go
隔離懸案po講開BTK
Mindhunter S1真係based on佢?
係既話即刻追
Americans s5好悶
終於明咩sad Philip 好煩
S2覺得young philip好正 佢果集勁好睇

好似話diana之後都重戲份,個角色好重要
想睇got個tywin做old philip
S1都唔係講佢
出場加埋唔知有冇10分鐘
都係tease下佢 做下cold open,冇人開始捉佢未有人留意到佢
原來係咁
遲啲應該會慢慢出多D既
但唔知S2輪到佢未
呢集同埋duke of windsor親納粹果集好好睇 最印象深刻就係呢兩集

我諗之後重心應該去左charles同diana度,可能第四季講下事頭婆點處理diana嘅後事
好想快啲知邊個做diana

有冇圖 冇睇過got
姐係要睇完s6先發現?
仆街岩岩先醒起呢套睇左2集冇睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞