美劇集中討論區 (21)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
2018 新舊劇回歸時間表
http://www.metacritic.com/feature/tv-premiere-dates

Metacritic 2018年美劇評分排行
http://www.metacritic.com/browse/tv/score/metascore/year/all?sort=desc

神劇等推介 (由user Dr.Cormier & 在你的左右整理)
https://docs.google.com/document/d/1T_7V-10LvAu_mI2irh4qKazixGsrjjiDS5uXLD3fYIo/edit?usp=sharing

如要劇透請預先提醒再加粉紅細字或深藍細字
legion s2e11一開始嗰幕高質到爆
唉 睇波睇到無時間睇劇
留名
見唔見到#1有個google doc
(雖然又好耐冇update )
召喚c字頭
最後renee到底係唔係spy

open ended喎大哥 冇開估冇人知
有無人有睇Search Party

嘩有呀
但睇睇下S1停左
今集handmaid真係
見番banana果度真係勁sad 由其最尾死頂要笑住送佢走保平安,一攪住見唔到樣就即
崩潰

banana
開頭一路睇都冇乜野心情幾平靜
好彩之前睇trailer劇透咗__果幕 有哂心理準備
Eden喊到仆街仲覺得有d好笑 Nick大早肯氹下佢應該冇咁麻煩
但Hannah果度 由問佢why did't you try harder開始
去到醒返識嗌mommy
June又叫佢enjoy your life一路去到最尾
忍唔住喊 好撚催淚
留名

原來個神劇list都一排無update

outdated哂 其實仲擺唔擺出黎好
我唔明點解fred本身仲鬧offred冇分寸 冇權控制佢
轉個頭姦完就話比個surprise佢
係咪佢內疚?
有無啲好似prison break咁劇情緊湊既劇

搵唔返呢種感覺

宜家好多高質劇都已經變到節奏冇咁快
通常快果d都唔係幾keep到
或者可以試下narcos
Max Richter – “On The Nature Of Daylight” Video (Feat. Elisabeth Moss)
https://www.youtube.com/watch?v=InyT9Gyoz_o

Moss如果有份拍leftovers應該會好正
有人話好正推我睇
我得閒可以update下
有冇咩2018新劇推薦list
或者唔好用google doc就係打個shortlist係#1
我理解係fred都喜歡offred 呢個人既 之前帶佢出去 同比佢同莫拉見面
佢比offred同banana 見面 佢都心有歉疚 覺得佢姦完佢值得見呢一面 但應該唔會比offred同佢個女同一個社區
總結 Serena係最撚仆街個個
有無人有睇Search Party

嘩有呀
但睇睇下S1停左
有人話好正推我睇

之前成日見到有人話好睇所以開黎睇下
但睇左陣S1又覺得好似冇想像中咁好睇好笑
所以停左
原來個神劇list都一排無update

outdated哂 其實仲擺唔擺出黎好
我得閒可以update下
有冇咩2018新劇推薦list
或者唔好用google doc就係打個shortlist係#1

呢排好多網都出左2018 best shows so far 但mix埋新劇舊劇
其實唔係睇哂佢地講果d,好難決定揀邊條list
如果個人推薦既話其實淨係講到自己睇過果堆,又唔多

結果: 都係唔會有人睇 哂氣
自己知邊套好睇就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞