美劇集中討論區 (21)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
係好事定壞事
雖然好鐘意睇頭兩季,但之後拍得麻麻
睇完Handmaid finale
覺得今集唔係幾好睇
有d擔心下季跌watt
好多野發生,好突然好快 要時間消化下
啱啱睇d人分析佢點解要留低,條氣順左啲
宜家都理解佢點解唔走,但唔知佢下季點面對班marthas
點面對fred佢地 屌佢獲獲都走完佬又要返去
最尾june個look成個darth vader入左dark side咁咩事

btw commander lawrence真係好人黎 好野
雖然d劇情幾趕
但開心emily唔洗受苦喇終於
June個度好早估到佢會唔走 又loop
上次生仔走唔到見reddit d人話loop我都未覺煩 今次好覺 好煩

睇Fred Nick Serena有無咩勢力轉變雖然我覺得無..
Nick可能下季一早就死 犠牲完原來June無走到

好似Darth sidious笑死我

反而我覺得今集emily隊aunt Lydia個段幾好戲 正宗痴左線 同Janine d表情有d似
June有d又係個個樣 又係個條線 開始悶..

唯一驚喜只係Lawrence 但好似斷左條線咁
我情願係June走Emily留 下季講Emily同Lawrence呀
而家真係擔心s3唔掂

因為放唔低banana holly可以交託比emily
S2開頭上飛機佢下到決心走 唔理banana我覺得係因為佢仲大緊肚
但今次佢安頓好個BB可以一條心救埋banana (雖然唔知佢跟住個plan係想點 )
如果june今集真係走左 banana仲留喺度應該死撚硬 冇乜可能救得返

Serena都叫霸氣左幾分鐘 有做過野
Nick應該都會覺得安慰掛 至少個女走得甩
Darth June 想知佢之後有咩計劃咁有信心可以show得出個dark side樣

emily隊lydia果度好正 慢慢行過再踢佢落去果度型到
大快人心 之後入房崩潰果幕正到
同埋後尾喺lawrence架車果度 emily心諗自己死撚硬
lawrence個martha都有份plan june走佬,所以順便安排埋emily搭順風車
如果emily冇插lydia佢就冇份走 咁相反就真係june會抱埋holly走

由June攝hanna張相入holly度就知佢又唔走
佢似諗住求其俾帶走佢條友就算 大佬如果係得個司機救佢走
佢就咁塞個bb俾人真係多謝佢 只係咁岩Emily又係度先交到俾熟人
如果June係打算喱係Lawrence間屋度咁都仲好d 如果佢返Waterford度真係Serena都心諗做乜鳩
我一路睇一路講 大佬呀你走左出去想再入返黎點都易過你再走呀
你咪走左先 交帶好d野再混返gilead囉

btw 要改口叫Nicole
我都淨係睇左頭兩季
但出電影都會支持
matthew死真係o左嘴
想問下而家想下載閃電俠
但好多都比人BLOCK 左

有無咩地方有得DOWN
住得遠線上睇好慢
E其實係加拿大
Sandra Oh其實好出名,多得Grey's Anatomy,只係香港人唔係好識佢
所以佢有提名V冇,我覺得係一路以嚟儲落嚟嘅
等如Jason Bateman 有男主角一樣
終於睇左12 monkeys 結局
好撚正呀
我睇晒 但頭兩季真係好好睇,啲鏡頭剪接好靚 最鐘意就係Matthew同Mary條線

雖然都係講家族劇、愛情劇,但完全唔似tvb咁老套
Matthew死得勁無辜 Mary仲話打仗都死唔去,就係比架車車死,真係好諷刺

出電影我都支持 但唔知齊唔齊人 同埋Maggie Smith 好似講過唔想再演,再演個角色都成百幾歲
唔知幾時再拍劇
佢依家重心好似去左電影度,可能想沖Oscars
睇左一季
值唔值得追番
anna同bates都好正
仲有d歷史背景都好吸引
希望儘量原班人馬啦會有共鳴d
mary同anna應該會演
matthew死個集當時好似仲要係christmas special 聖誕節最尾俾d咁既野人睇
追啦
去到第三季開始超正
最後一季直頭集集都好正
仲有個超靚嘅結局
啱啱睇完了

June明顯會繼續亂入返Fred屋企,下季同Serena聯手吧。其實今次走唔到都係因為banana ,但都好正常啫。 自己走左, banana仲唔死咩

下季重心放係June fightback應該都幾精彩嘅
其實Emily都有小朋友,再加上走到出去嘅一定搵June老公啦

航拍scene個幕感覺都似係Border
爆冷等aunt lydia拎
咦依家望返幅圖先發現原來漏左11 完全唔記得佢有份
咁如果呢班人輸比11都幾無言 ..
上面幅圖是但一個拎我都ok,想lena headey拎想左好耐
但覺得今年係屬於serena joy

same 唔係成日比男果班吸引
通常都係比女果班d演技mind blown
係咪去拍beauty and the beast
覺得今集唔係幾好睇
有d擔心下季跌watt
最尾june個look成個darth vader入左dark side咁咩事

btw commander lawrence真係好人黎 好野
雖然d劇情幾趕
上次生仔走唔到見reddit d人話loop我都未覺煩 今次好覺 好煩

睇Fred Nick Serena有無咩勢力轉變雖然我覺得無..

反而我覺得今集emily隊aunt Lydia個段幾好戲 正宗痴左線 同Janine d表情有d似

我情願係June走Emily留 下季講Emily同Lawrence呀
而家真係擔心s3唔掂

S2開頭上飛機佢下到決心走 唔理banana我覺得係因為佢仲大緊肚
但今次佢安頓好個BB可以一條心救埋banana (雖然唔知佢跟住個plan係想點 )
如果june今集真係走左 banana仲留喺度應該死撚硬 冇乜可能救得返

Darth June 想知佢之後有咩計劃咁有信心可以show得出個dark side樣

同埋後尾喺lawrence架車果度 emily心諗自己死撚硬
lawrence個martha都有份plan june走佬,所以順便安排埋emily搭順風車
如果emily冇插lydia佢就冇份走 咁相反就真係june會抱埋holly走

佢就咁塞個bb俾人真係多謝佢 只係咁岩Emily又係度先交到俾熟人
如果June係打算喱係Lawrence間屋度咁都仲好d 如果佢返Waterford度真係Serena都心諗做乜鳩

宜家再諗返先醒返 其實架車唔係for佢 lawrence安排比emily
如果emily唔係突發要走,其實果刻應該係得june一條友自己走 冇人接濟佢?

serena當場打撚死佢 bb冇左又返黎貪好玩 篤眼篤鼻
但講真 其實june走果下可以叫埋serena一齊走,之後交低個bb比serena叫佢地兩個走
自己返gilead 呢個發展先係終極嘔血

agger走左先再返去都得 但佢可能驚隔得太耐先返去 banana可能凍過水
fred成日用banana威脅佢,實搞佢先
暫時佢喺我心目中都係叫holly
覺得今集唔係幾好睇
有d擔心下季跌watt

雖然d劇情幾趕

而家真係擔心s3唔掂

宜家再諗返先醒 其實架車唔係for佢 lawrence安排比emily
如果emily唔係突發要走,其實果刻應該係得june一條友自己走 冇人接濟佢?

serena當場打撚死佢 bb冇左又返黎貪好玩 篤眼篤鼻
但講真 其實june走果下可以叫埋serena一齊走,之後交低個bb比serena叫佢地兩個走
自己返gilead 呢個發展先係終極嘔血

agger走左先再返去都得 但佢可能驚隔得太耐先返去 banana可能凍過水
fred成日用banana威脅佢,實搞佢先
暫時佢喺我心目中都係叫holly
等睇英撚jodie comer拎golden globe最佳女主角
Praised be
we've been sent good finale
剛睇完

第一個反應:唔_係嘛,要拍多季都唔係咁架

有啲失望
如果佢唔係又即刻走返去waterford間屋我就接受到
一係lawrence收留佢 / whatever 總之唔想june又返去同waterford佢地生活
佢今次玩咁大,bb都冇埋,冇哂後路
完全想像唔到佢冇後果,就咁又返去間屋度
咁多人冒住咁大既風險咁齊心咁送佢走,點同呢班人交待,仲有作為觀眾其實睇得好辛苦,同你捱過咁多集,最後你唔走,S3 又要捱多次,唔失望就假

對果班人唯一交代係: holly走得甩
睇左咁耐june果度都睇到慣哂,已經對佢喺間屋d劇情冇乜太大感覺
純粹係june x fred x serena+間屋發生既野已經開始重覆
只要佢潛水/暗中行動唔好再自投羅網返佢地度我就ok
希望june咪撚返去fred間屋
啱啱睇完了

June明顯會繼續亂入返Fred屋企,下季同Serena聯手吧。其實今次走唔到都係因為banana ,但都好正常啫。 自己走左, banana仲唔死咩

下季重心放係June fightback應該都幾精彩嘅

唔好呀 冇左bb,又喺牆刻哂字咁
玩到咁大完全反哂面,仲返去?!唔撚係掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞