美劇集中討論區 (21)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
emily如果同自己屋企人重聚果幕實好催淚
june老公見到個bb心情實又好複雜咁
應該都係 班martha原本都應該諗住等佢跑到咁上下遠就自己執生走出去
aunt lydia上屆拎左
thandie newton都有機
硬係覺得lena headey有d黑馬爆冷feel 之前咁耐都唔比佢
佢地條線好虐心 巴打只係睇左兩季就唔劇透了
好鐘意睇英國歷史劇,拍得好靚
但之前佢地都講過原班人馬有啲難度,啲時間未必夾到
Lady Mary ig出左po話會拍電影咁應該有佢份
係喎 本來Christmas Special應該好開心,臨結局先話佢死左 果陣啲人睇到o晒嘴同勁hurt
不過我果陣已經知dan steve淨係拍到第三季,所以都估到好大機會會死
Dan Steve份約淨係簽到第三季,同埋佢想去美國發展所以
唔係 我記得佢拍beauty and the beast之前拍左好多套戲,仲減肥減到勁瘦,完全唔似Matthew 我差啲認唔到佢
我以前係英國住所以對the crown downton呢d特別有情意結 british accent好正
係果邊讀書?好羨慕可以係外國住
巴打睇左啲咩英劇?有冇好推介
追開poldark, peaky blinders, outlanders, McMafia,好多都係歷史劇
最近睇到peaky blinders第四季
咩11

你岩喎 如果叫埋Serena走最後June自己留低
又可以接返上次Serena去加拿大有人撩佢走個條線
Serena作為本身sell d個計劃既人走佬又有noise
咁s3好似會好睇好多

ohh eleven
好啦咁 原來佢都有份
睇完Handmaid finale
覺得今集唔係幾好睇
有d擔心下季跌watt
好多野發生,好突然好快 要時間消化下
啱啱睇d人分析佢點解要留低,條氣順左啲
宜家都理解佢點解唔走,但唔知佢下季點面對班marthas
點面對fred佢地 屌佢獲獲都走完佬又要返去
最尾june個look成個darth vader入左dark side咁咩事

btw commander lawrence真係好人黎 好野
雖然d劇情幾趕
但開心emily唔洗受苦喇終於
June個度好早估到佢會唔走 又loop
上次生仔走唔到見reddit d人話loop我都未覺煩 今次好覺 好煩

睇Fred Nick Serena有無咩勢力轉變雖然我覺得無..
Nick可能下季一早就死 犠牲完原來June無走到

好似Darth sidious笑死我

反而我覺得今集emily隊aunt Lydia個段幾好戲 正宗痴左線 同Janine d表情有d似
June有d又係個個樣 又係個條線 開始悶..

唯一驚喜只係Lawrence 但好似斷左條線咁
我情願係June走Emily留 下季講Emily同Lawrence呀
而家真係擔心s3唔掂

因為放唔低banana holly可以交託比emily
S2開頭上飛機佢下到決心走 唔理banana我覺得係因為佢仲大緊肚
但今次佢安頓好個BB可以一條心救埋banana (雖然唔知佢跟住個plan係想點 )
如果june今集真係走左 banana仲留喺度應該死撚硬 冇乜可能救得返

Serena都叫霸氣左幾分鐘 有做過野
Nick應該都會覺得安慰掛 至少個女走得甩
Darth June 想知佢之後有咩計劃咁有信心可以show得出個dark side樣

emily隊lydia果度好正 慢慢行過再踢佢落去果度型到
大快人心 之後入房崩潰果幕正到
同埋後尾喺lawrence架車果度 emily心諗自己死撚硬
lawrence個martha都有份plan june走佬,所以順便安排埋emily搭順風車
如果emily冇插lydia佢就冇份走 咁相反就真係june會抱埋holly走

由June攝hanna張相入holly度就知佢又唔走
佢似諗住求其俾帶走佢條友就算 大佬如果係得個司機救佢走
佢就咁塞個bb俾人真係多謝佢 只係咁岩Emily又係度先交到俾熟人
如果June係打算喱係Lawrence間屋度咁都仲好d 如果佢返Waterford度真係Serena都心諗做乜鳩
我一路睇一路講 大佬呀你走左出去想再入返黎點都易過你再走呀
你咪走左先 交帶好d野再混返gilead囉

btw 要改口叫Nicole

宜家再諗返先醒返 其實架車唔係for佢 lawrence安排比emily
如果emily唔係突發要走,其實果刻應該係得june一條友自己走 冇人接濟佢?

serena當場打撚死佢 bb冇左又返黎貪好玩 篤眼篤鼻
但講真 其實june走果下可以叫埋serena一齊走,之後交低個bb比serena叫佢地兩個走
自己返gilead 呢個發展先係終極嘔血

agger走左先再返去都得 但佢可能驚隔得太耐先返去 banana可能凍過水
fred成日用banana威脅佢,實搞佢先
暫時佢喺我心目中都係叫holly

你岩喎 如果叫埋Serena走最後June自己留低
又可以接返上次Serena去加拿大有人撩佢走個條線
Serena作為本身sell d個計劃既人走佬又有noise
咁s3好似會好睇好多

但serena咁樣走佬之後未必可以有人帶動班wives起義
同埋如果佢有得自由同bb離開gilead生活,我個人覺得仲嬲 佢唔值得幸福
繼續上面個FF
想像Serena抱住個bb同Emily上同一架車一齊走佬
睇美國人完左S2 我=
所以leftovers冇份
但leftovers真係神劇中嘅神劇
S2個finale係幾震驚
班人我覺得投票果陣連睇都冇睇過堆劇
Emily應該同佢講唔夠兩句就開佢波
最尾得返一條友抱bb落車
不要再說了
Eve Polastri 阻自己扑野
有冇人自從睇完handmaid finale就開始loop首walking on broken glass
垃圾got同leftovers比真係差100條街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞