美劇集中討論區 (21)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
想問吓Dan Stevens係legion s2 演出值唔值提名?

ps: s1整體實好過s2, 但Dan Stevens s2發揮比s1多同好
除左asian 我真係諗唔到點解係提名E 而唔係V
個writing tvb level

On99 咁送左條龍比人
serena 咁pk 都放佢走啦,仲有上左車都未必安全,佢又可以咁放心掉個女比emily ,真係唔明佢想點
writing算啦今季攞就真係做馬
但directing special effect個d我覺得值得拎
大場面拍得好
Writing for a Limited Series, Movie or Dramatic Special
American Vandal
The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story
Godless
Patrick Melrose
Twin Peaks
USS Callister (Black Mirror)

Directing for a Limited Series, Movie or Dramatic Special
The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story
Godless
Jesus Christ Superstar Live In Concert
The Looming Tower, "9/11"
Paterno
Patrick Melrose
Twin Peaks

writing directing都有提名但series竟然可以冇份 笑死
班評審真係腦裝屎

咁就10年
想問吓Dan Stevens係legion s2 演出值唔值提名?

ps: s1整體實好過s2, 但Dan Stevens s2發揮比s1多同好

Dan Stevens幾好呀
Aubrey Plaza S1果陣應該要有女配提名
屋企裝修暫時冇得上網,handmaid finale都未睇
Btw燈到Tatiana又有番提名

喺公司睇
快D睇 好多人睇完發哂癲
Killing eve 明明係jodie 個人表演,但又提名左eve
asian樣大愛d

又可以戴光環話first asian make history乜乜乜
都唔撚係睇實際套劇入面表現
exac7ly

除左asian 我真係諗唔到點解係提名E 而唔係V

同埋E本身紅啲名氣大啲 算老屎忽
Praised be
we've been sent good finale
剛睇完

第一個反應:唔_係嘛,要拍多季都唔係咁架

有啲失望
如果佢唔係又即刻走返去waterford間屋我就接受到
一係lawrence收留佢 / whatever 總之唔想june又返去同waterford佢地生活
佢今次玩咁大,bb都冇埋,冇哂後路
完全想像唔到佢冇後果,就咁又返去間屋度
咁多人冒住咁大既風險咁齊心咁送佢走,點同呢班人交待,仲有作為觀眾其實睇得好辛苦,同你捱過咁多集,最後你唔走,S3 又要捱多次,唔失望就假

對果班人唯一交代係: holly走得甩
睇左咁耐june果度都睇到慣哂,已經對佢喺間屋d劇情冇乜太大感覺
純粹係june x fred x serena+間屋發生既野已經開始重覆
只要佢潛水/暗中行動唔好再自投羅網返佢地度我就ok
希望june咪撚返去fred間屋
serena 咁pk 都放佢走啦,仲有上左車都未必安全,佢又可以咁放心掉個女比emily ,真係唔明佢想點

果幕幾驚serena趁機抱走個BB衝返入屋
say goodbye又say鬼死咁耐 笑死
如果emily失敗又比人捉返咁呢套劇其實正式玩完
我覺得班writer絕對唔夠膽咁寫,一定比人屌到開花
我諗emily同bb會安全出到去
emily都算信得過既
果刻可能佢覺得已經99%安全,不過都真係有d冒險
但其實果個位置係咪已經好近邊境可以好快走得甩 我都想知
係喎仲有mr robot
S3神神地都冇提名
Emmy食咗屎
呢套全方位完爆st
我反而覺得係關名氣事唔關race事喎
原來GoT破左最多提名紀錄 睇個勢都係攞埋d濕9獎

但best drama / writing / directing 呢d大獎分分比got攞喎
個writing tvb level

On99 咁送左條龍比人
writing算啦今季攞就真係做馬
但directing special effect個d我覺得值得拎
大場面拍得好

S5 bad pussy都拎到best writing啦 今季攞完全不是夢
directing提名果兩集我覺得麻麻地,係cg多
S7E4感覺上係S7叫最好果集
mr robot long take果集咁都冇提名真係得啖笑

Jodie
stranger things
St s2真心唔值得提名
淨係講11個集鳩撚到
浪費左我人生一個鐘
成季都麻麻
上一季都算

ST阻撚住哂 根本都唔係果個level
應該total 8個位,換走ST擺mr robot,再加埋killing eve
另外再換走多一套用黎放halt and catch fire先叫正常d
S3神神地都冇提名
Emmy食咗屎
呢套全方位完爆st

S3回勇咁好睇都無視佢
明明S1果陣又咁捧套劇,家陣好似中出即飛左mr robot咁
明明s3仲神過s1,2
竟然俾人冇視哂
上年唔計leftovers s3嘅話
Mr robot同bcs嘅s3就算最好
stranger things
St s2真心唔值得提名
淨係講11個集鳩撚到
浪費左我人生一個鐘
成季都麻麻
上一季都算

ST阻撚住哂 根本都唔係果個level
應該total 8個位,換走ST擺mr robot,再加埋killing eve
另外再換走多一套用黎放halt and catch fire先叫正常d
S3神神地都冇提名
Emmy食咗屎
呢套全方位完爆st

S3回勇咁好睇都無視佢
明明S1果陣又咁捧套劇,家陣好似中出即飛左mr robot咁
明明s3仲神過s1,2
竟然俾人冇視哂
上年唔計leftovers s3嘅話
Mr robot同bcs嘅s3就算最好

擺明班voters見S1多人吹奏就提名,之後一少左人講就唔理套野
膚淺到 雖然emmy不嬲都得啖笑
bcs 今年ineligible所以冇份
覺得女配提名最激烈同揀得最好
呢班全部都正
西女人之戰
點解SNL次次都咁多提名 近年換晒cast回晒塘
關愛獎
女配女主都好正
我想Vanessa Kirby拎
反而男個班唔知係咪我無睇提名個d劇 好似wfc咁
Downton Abbey會被拍成電影!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞