『薪火post』BNO 續期資訊(19) 淋病稱BNO權利不變

1001 回覆
34 Like 2 Dislike
中國轉機要先入中國境 再出境 再安檢 勁嘥時間
入離境大堂check機票係機場check
俾機票同機票上嘅證件佢
出境過io就俾回鄉證佢
係昆明飛過越南 差啲有出境印

利申:唔知轉機咩情況
之前用bno去日本經上海轉機,佢要我回鄉證但係我冇,我話我冇入境中國點解要回鄉證,最尾都上到機
If the EU Army is going ahead, I can see more opt-outs from member states.

The Austrians will need to opt-out as she declared 'permanent neutrality of its own accord' in 1955.

Sweden and Finland will also face Russian pressure to opt-out of the EU Army.

The Irish also may opt-out of the EU Army due to her own neutrality.
出境時會check埋你本BNO
之前由上海去日本試過
涉及查野嘅要耐d啊⋯⋯不過希望你ok
不過send email俾你個examiner係邊個?
Ms M Casey , examiner大家都有研究?
冇,係因為之前有d一睇就知道係香港surname,所以8下。
的確,轉機就算香港護照有時都要拎visa。我都聽過渣香港護照去上海轉機比人留難,原因係香港護照唔係入境支哪嘅文件黎。
而,上次中國唯一好自豪話租左兩架直升機參與紐西蘭地震救援個次,香港人都有被要求出示回鄉證先比上。
香港人examine 係好定壞?
d錯批bc關唔關事?
唔知

唯一理由係平
不過去鬼國轉機即係玩自己
平嘛

有時假期真係平唔少

不過我唔會搭
呢D同咩去澳門飛都完全唔會考慮
其實CX去日本有都幾班中間停台灣的...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞