『薪火post』BNO 續期資訊(19) 淋病稱BNO權利不變

1001 回覆
34 Like 2 Dislike
點解冇果樣就會抵毀樣野?
咁係咪要報失先
個置頂越來越長
冇,佢申請bno,hmpo寄信黎話根據紀錄呢本bno係未取消,問佢點解本護照冇左個角,叫佢解釋,仲特登講明bno係belongs to British,其他人或者政府冇權cancel
咁即係冇得續?
好多野唔知點加入去好
佢唔係咁嘅意思,無報失剪咗角嗰本照寄,你無講點解本護照搞成咁咪要你解釋。

總之你無正式入過紙向英國政府申請放棄BN(O)嘅話,話知你去廁所痾屎無廁紙咁啱有本護照係度又好點都好,都唔會無得續。
CNO使用實例:

By 9394+689

BNO使用實例:

By 9394+689

No. op.fi
巴西CASE係我朋友,搭連好似要三四個鐘去最近嘅Sao Paulo。我唔記得佢有無paper copy,但重點唔係paper,就算真係無paper copy,你可以俾你部手機佢睇,佢應該有辦法PRINT到出嚟。

我屋企人個CASE就係懶到都無去影印,所有嘢只係心血來潮驚寄失乜都無晒,所以隨手拎起手機影咗兩張個人資料頁就寄啦。
係呀,果陣死蠢,仲係懵吓懵吓
有5毛係咁話bno無用 屌你老母你班垃圾無就無用啦
有邊個未大中華膠過?最緊要迷途知返,好過膠足一世
絕交啦

吉咗果PART佢,其餘嘅填好交咗去英國先,其間就BUY TIME再搵吓人幫手啦,到時英國再要你交副簽就唔駛臨急再搵。再搵唔到就認衰仔,自己寫封信去話自己太膠無朋友。
有無小學同學、中學同學有聯絡開呀?

人地唔肯同你簽唔係佢地嘅問題,似係你問題多啲喎。朋友通常信得過你為人好少托手肘。

你唔一定要搵BNO人丫,歐盟美加澳紐星馬印巴都總有一個半個啩?
嗯,好難想像

寄咗先算啦,話唔埋HMPO唔駛你再搵呢。
你估剩係你咩,我夠臨大學畢業前被大學一腳踢走啦。我未離開香港之前都係住屋邨。呢啲嘢根本對你識朋友無關係,最大關鍵係你自身。

係呢個社會識多個人對自己無壞。
提外話~巴打因咩事係最後一年俾人踢走⋯⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞