『薪火post』BNO 續期資訊(19) 淋病稱BNO權利不變

1001 回覆
34 Like 2 Dislike
有無睇doc同你份申請表

接受幾耐之前嘅住址證明寫得好清楚
加拿大就自己上官網揹啦未比人偷過資料咩
哩段嘢,根本就是支那自己亂來,不論你是拿甚麼國家的護照,是黑頭髮,黃皮膚,你就是中國人!
其實國際上嚟講,又的確係啱嘅
雙重國籍嘅話,係嗰兩個國家都唔可以受另一個國家嘅領事保護
但問題係在於支那嘅用字同邏輯根本就唔係同一樣嘢,佢死都要話BNO唔係國籍,無視英國嘅法律,干預英國內政
而且支那邏輯係有理無理都屈所有黃皮膚黑頭髮做中國人,中國自打嘴巴唔認雙重國籍,so what?你唔退籍又默認可以個喎。就算得外籍,so what?講法律講規矩㗎咩支那?「首先中國公民」只係想用佢嘅勢力去搞佢嘅目標,又要阻止外力去干預矩地,所以先有依啲咁核突嘅說話
根本同國際規矩嘅唔互相插手係兩件事嚟
同支那講法律食屎啦,問黨書記同中聯辦可以唔同,聽日夏春瑩出嚟又可以講第套,真係有心睇中國法律條文嘅人都好有心機
唔知自己bb個時有無bno passport 係唔係應該簡 lost / stolen ?

這步直接next嗎?
唔係刑事唔見, 唔洗報警
點解要拎本BNO打飛機?
https://lihkg.com/thread/678606/page/1?ref=ios

又loop
其實香港人唔識玩,大可以出黎遊行話點解英國國籍係香港無領事保護?係咪BNO唔係英國國籍?係咪中共話咩就咩。比壓力英國政府。

英國人見無香港人出黎嘈,又無影響佢對華利益,咁佢梗係唔會為咗港豬對抗中共。
Show Blocked User - 浴缸裡的貓

膠都廢事派
我係咪漏咗啲咩
點解你係block佢嘅?
做乜鳩
你睇佢上面D reply都知佢柒下柒下....
另一個問題是,英國政府要睇返支那佬面色,又比支那人在英國起核電廠,又有噉多生意跟支那來往,再來香港人在英國歷史入面,只是一時的過客,實在沒有甚麼大理由會為香港人著想!

我自己想到噉,都好灰!
做乜9
主因係香港人自己無企出黎, 咁作為英國佬, 點解要幫你出頭呢? 人地英國人做政府都係多一事不如少一事, 度度政府都係咁架啦, 無report無complaint做咩要同你做多啲野開file?
又block人啦?
佢只係share 公海D post姐 你係唔係攪錯左D咩
可能係, 解番
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞