『薪火post』BNO 續期資訊(19) 淋病稱BNO權利不變

1001 回覆
34 Like 2 Dislike
你父母先係真香港人,風吹邊面向邊面擺,十足十尚書大人咁
以前差佬有咩奇怪野都戴返頂帽話有英女王射住架嘛
好想去呀
真係好奇怪,最小年紀都廿一歲啦,續本護照都要父母批准

我廿歲果陣已經一條友自己走去領事館換護照,申請簽證,全部自己一腳踢,老竇老母唔係好識英文,根本自己唔做無人幫到自己。佢地淺黃又好、淺藍又好,完全阻止唔到我用咩護照。佢地唔抗拒用廁板,不過大部份時間去旅行佢地都係要跟住我,所以我話用邊本佢地就用邊本,呢樣嘢佢地好聽話。 老竇有些少介意用BNO,因為佢完全唔識英文,但叫多句兩句佢又肯用,所以做仔女嘅其實有主動權去改變父母想法。
仲有一樣,學DT講,我求神拜佛都唔希望發生任何事要去大使館尋求協助,萬一出事要去大使館,你地兩個用特區護照自己去入去大使館同職員講,反正你地都係中國人識普通話。我自己去英國大使館。

講完呢兩句,兩老已經話做乜要各自去,用埋同一本護照就無問題啦...
幾年前開始已經無得咁查了
其實查要千幾 申請一次都係千幾 直接申請就一清二楚~
我都係

師兄搞左fan id未?
睇見佢國藉寫英國真係好正
最近幾個月有冇手足 BB相續期冇交副簽嘅成功個案

利申毒丁除咗親戚之外識親都係共享中國人榮耀
我有同學讀緊U渣BNO 同人countersign 都照批,你不如再搵下有冇依d人先啦

毒丁就係連揸BNO嘅都唔識 除咗啲真係唔熟嘅就有可能 但係仲要識兩年要認到樣就...

頭po話就親戚唔得 但係有啲又話可以非直系親戚 gov uk又講到唔清唔楚 到底係點 佢個定義包咩人
老實講,就算搵親戚簽,只要你唔報明關係,事頭婆點會知係親戚
教唆他人作出虛假陳述
搞左
一早搞左啦,正
以前查係唔洗錢架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞