震驚!!遵x補習名師筆記錯漏百出,至今仍在補習界生存!太頑強了!

1001 回覆
1117 Like 21 Dislike
Cliff教out syl嘢就係幫你清concept
佢教就係用嚟伏班無知學生
唔係講笑 條友真係好嘔心 點解仲可以生存到
之前我都有幫人補下Econ
我覺得我自己執嘅past paper
排版仲好過佢
second hand goods 少見
多數人用used...
差過佢睇唔到架啦
CE年代到而家都咁寫,呢個無問題
補佢真係哂錢 教書唔得翻屋企自己睇都錯漏百岀
真係$600買佢個幾個鐘聽佢哈哈哈咁笑
樓主,其實如果他都可以生存到,咁dse econ拿lv3以上的人都可以教補習了
點解B果句斷得咁奇怪?

Table入面台灣嗰行根本完全無諗過要對齊啲數字
同埋你識唔識得用置中呀?

啲數字飲醉咗?

我已經唔知講咩好......
同埋下面嗰句口語好礙眼
忽然覺得我都可以教econ賺大錢了,急不及待地想玩玩了
強逼症患者末日
Andy:我故意ga因為唔想比無上堂ge人影印
坦白講,不如重點放係「錯concept & keywords」,其實有d 嘢太minor 如 打多個 . 或者錯grammar , 不如唔好講太多。

正如上面d 巴打都好理性講,呢D有時好難避免。

至於notes 排版的確真係衰,但再衰方嘅都睇過,eg Joe.

利伸:我都支持Cliff, 但你身份都叫半個econ tutor,你咁樣難免引起不必要嘅誤會。如果有得罪,可以不理
唔只斷得怪啦 咩叫較比平
我諗我會報警告樓主虐畜
屌 你地唸下 dse商科既學生因為marketing game報哂andrew lo同andy yeung
浪費左幾多時間 心機 同金錢係佢地到...
其實DSE D PT 噤少既❓
我ce al 冇take econ
讀u 先take econ 一個swm 就chur 曬econ
ASAD d 圖雖然唔太記得
但我印象唔係噤

BTW 其實D 名師都唔係D 咩叻人
所謂BAFS 既名帥
唔知佢有冇考到HKICPA
但張leaflet 竟然話pass 左2份HKICPA module
就係專業accredit 真係笑出黎
噤我有HKICPA 牌未可以做BAFS天皇
點解B果句斷得咁奇怪?

A. 較比平(比較平均)
B. 大部收入 (大部分)
C. 實際(應該係實質)本地生產總值

有咩所謂,有錯就要認ga啦,何況outliers教econ都好好,而家黎講只係僅此於cliff
客觀黎講,AY教P1唔差,但P2可以找hayson liu
做過Big4可能上埋神枱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞