震驚!!遵x補習名師筆記錯漏百出,至今仍在補習界生存!太頑強了!

1001 回覆
1117 Like 21 Dislike
開始冇人理了...大家推多d post
Sufficient demand for loans應該翻譯做「對貸款有足夠需求
考試寫「足夠貸款」係絕對拎唔到分

你估佢下年仲有冇學生
「清晰思考建基於清晰語文」
你放心
一定大把
車 好唔好不嬲都冇人理架啦 跟風補咋嘛啲人 第一日知?
我估係求其比50蚊一個鐘搵一堆大學生幫手打筆記,又可以同外面講自己隊team有ECOF學生幫手,睇落好專業咁
學生成績係咪買返黎嫁?
哇屌乜撚野叫已故成本
本來尋晚睇到Utility is destroyed已經打個突
而家仲見到識得死既成本 好驚嚇
This account is private
我反而覺得啲notes係佢自己整
因為如果請學生返嚟打, 打得咁垃圾唔驚比老細鬧咩
未follow佢啊
好有道理,比中學生或者大學生排版都唔會做到咁,排版排到成舊屎咁,IES排成咁一定比Miss屌到飛天,活在自己的世界既人果然唔同
好奇你估既原因係咩
可能有人實力不足,唯有private,可悲!

一個有internet既世界仍然存在巨大既imperfect information,仲有好多學生無法得知名師呃飯食既資訊
呢樣唔係等一次錯
我成日覺得佢d用字好古怪 好多都未係DSE見過
有啲人就話係專登打錯字。
但我都覺得唔make sense。
因為佢連個人簡介都錯漏百出, 人地抄你嘢唔會抄個人簡介掛。

至於我有咩下一步推測, 大家耐心等我post落去就會知。
雖然我成日捉佢錯字, 但我唔係淨係識捉錯字。
有無仲juicy既野可以爆,好想踢走名師
唔講咁多
中七果陣補andrew既同學全部炒晒
補cliff既就at least有c
push
Notes hea整

我個人覺得notes用口語唔係問題,但係句子意思一定要完整。
依個咁樣的table同啲Year 1私補用一晚求其hea整notes有咩分別?

卑, 大細階唔consistent依啲唔講啦,但係其實都可以反映到老師用唔用心。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞