震驚!!遵x補習名師筆記錯漏百出,至今仍在補習界生存!太頑強了!

1001 回覆
1117 Like 21 Dislike
自膠 我以為講緊右上手寫字
suck cosy
btw呢個term都見唔少
Suck cost你又見過未呀?
你應該直接笑個suck cost
suck cost 真心勁
初初真係睇唔到
我一晚睇千幾頁
而家補返
Lm
追咗兩日post,條友啲notes真係愈睇愈痴線
1. Sunk Cost 沉沒成本
我岩岩google「已故成本」係無相關結果。

2. Sunk Cost is a cost. 個「not」字呢?
中文就打「不是成本」

3. Fisher equation of exchange MV ≡ PT
上網的確搵到人叫呢條做「費沙交易方程式」
但我地睇下官方文件
Students are expected to understand the meaning of the Equation of Exchange, i.e. MV ≡ PY and hence, the meaning of velocity of circulation (V).

呢本唔知幾年既呢
上網有人用「費沙方程」形容MV ≡ PY,但DSE唔會咁叫,再加上Fisher Equation最普遍係指R=r+pi(e) 呢條式。
平心而論好左好多
但d concept位呢?
睇黎要send呢個post去陳校長免費補習天地
下面條式就明顯Out-syl嘅
但係睇真啲見到佢無教中間個e,我覺得可以原諒佢。

不過上面嗰段英文突然咁正常,一睇就知道係抄返嚟!!

Andrew lo係自己邏輯世界旅行緊,都仲咁得閒上黎逐個post負皮
呢d咪叫敬業樂業,無時無刻都將心力放係教學上面
咁正嘅
咁都年薪超過一百萬
邊個咁得閒個個都負評 低能on9
Andrew lo 囉
仲有邊個
係Entrepreneurship呀,唔係就咁Entrepreneur!!
中文係企業家職能,唔係企業家!
你漏咗隻船啦!!
考試扣分呀

依度又漏咗ship
誤人子弟呀你!!
😆
有冇人知Ken Fung 最新個ig post講邊個
如果佢真係好笑都算 最慘係佢上堂自己講自己笑 冇人想知啊屌你老味

同埋佢好鍾意叫人whatsapp話唔識可以問佢,實際係比佢食啲女女咋嘛 我補過佢但唔識佢真人 whatsapp佢問佢幾次都唔覆,唔撚覆就咪扮喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞