震驚!!遵x補習名師筆記錯漏百出,至今仍在補習界生存!太頑強了!

1001 回覆
1117 Like 21 Dislike
實質國民生產總值增長率
你去睇下cliff yeung 同 yy既筆記
Though=>Trough
此言差矣
嗰陣01年
而家都18年啦
個陣有冇咁多狗義工?
啲狗義工好撚惡架

如果20-30年後
乾淨空氣對中蟈黎講係咪economic good?
其實都好難判斷某啲野係咪economic good...
利申:係u讀左econ,同冇讀冇分別
哈哈哈公開professor封email又有冇授權啊
仲唔快啲支持哈哈哈
順便教埋佢中文
常見就唔係錯啊
收得咁貴學費 出份好嘅筆記就係佢責任啦
搵咁多花d錢搵人做較對工作都唔做嘅 話對學生好真係人唔笑狗都吠
佢一係就唔好收中文讀嘅學生 淨係教英文版 咁真係累死人
名屍就有份
實數同埋增長率係唔同概念。個箭嘴咁畫喺度,睇英文同睇中文係兩個唔同解讀黎

所以我自己補習NOTES一定中英文分開出,費事犯下啲低能翻譯錯誤
呢個係真嘅 試過有成份筆入面有十幾頁都係伏嚟嘅 由AL嗰時已經係咁
遲到係例牌 嗰時喺旺角補LIVE 仆街條龍排撚去後樓梯 企咗大半個鐘都試過
不過佢都醒水 會overrun 補返鐘 同請食早餐 之後習慣咗空肚去上堂
冇後悔補佢 唔知佢而家變成點
Yy嗰d就算鳩數啦 根本無位抄野
Jyeung嗰d就硬要加個極大既頁頂底

上面嗰句我改返做好多導師既筆記
我打晒全部係我錯既 大人有大量
排版係「名師」自己執嘅
心術不正不知所謂
網上公開人地封email, 冇品, 有教授授權?
Match!
唔環保
依四頁係連住嘅,可唔可以放啲MC答案去右面,省啲紙呢?

其實用英文讀唔熟中文terms不妨買本中文textbook睇下
連少少錢都慳
唔quote 圖
屌睇到個幾版空到咁想打人
排到咁
搞到好似左抄右抄集結成一本咁
買本雞精書仲易睇易明
啲notes咁樣,叫啲學生點溫
捉錯字排版真係冇咩問題

補習就係唔想浪費寶貴時間睇學校啲筆記
依家咁多錯處 機會成本上升啦荷蘭豆
睇啦 任你睇 唔阻止你啦荷蘭豆
仲補佢嘅學生應該已經錯最基本嘅concept 機會成本
dse 學生睇下喇,其實你地個日校老師已經好過哈哈哈好撚多架喇
巴打咁都接受到
係咪你讀商管果邊無其他人可以揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞