震驚!!遵x補習名師筆記錯漏百出,至今仍在補習界生存!太頑強了!

1001 回覆
1117 Like 21 Dislike
唔係寫suck cock已經算係咁架啦
Outliers 巴打隔離post有人講緊你個條using free goods有無cost
獲得免費物品冇
但使用有機會成本 eg時間
動詞好重要
用時間成本講好危險,好易解錯。歡迎入去討論。
遲啲先討論啦
捉Concept嘢 + Out-syl位無人理
勁啦!!
節儉吊詭(Paradox of thrift)都學埋,你啲學生一定五星星啦!!

仲學埋autonomous spending (自發性支出)
你啲AL notes可唔可以改少少先比DSE學生做呀?
如果佢真係全港最多人補既名師
我唔補佢己經贏左一堆人
由於推post速度開始減慢,所以我就交比大家去搵問題。
大家知唔知依頁有咩誤人子弟的地方呀???

佢一定係現時最多人補既 econ 名師

係燈塔既,你都想唔到有邊個 econ 名師比佢更出位
雖則我係補 cliff
工資制度=/=Incentive system
on99
咩野係熟能生功
Push
最大問題係條式嘅working hours無寫清楚係average定total!!!!
如果考試"卑"total working hrs你, 你走去乘埋no. of workers就會錯錯錯錯錯
yes. both are rubbish.
Works work better in a good working environment
英文寫到1999 結果要睇中文先明個意思
不過labour productivity 係咪應該係勞工平均生產力
佢根本同一頁都唔consistent
條式就將labour productivity譯做勞動力
下面個NOTE就譯做勞工生產力

至於點解會咁呢???
我有個猜想, 不過唔講住
marketing 既威力真係大,可以將一舊屎放上神臺
Cliff同連登一定要出手踢走神棍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞