震驚!!遵x補習名師筆記錯漏百出,至今仍在補習界生存!太頑強了!

1001 回覆
1117 Like 21 Dislike
當日2010年,Herman 入燈塔,你老味,六月娘搞哂歡迎會又盛,當年最紅除左六月娘同法拉利伍之外,最多人就係CW、Oscar tam(當年都多人,因為好多日校$100) 、同Joe chan。

你老味已為自己係上以為自己係上菜,第一年開純數都收得唔差,但一入嚟每區就開成10班,夾埋成100班; DSE中四班開成百幾班,我哋成班同事從來冇聽過佢個名(好似係現代古代陽具嘅助手) ,見佢開咁多班,以為佢好撚勁,點知中四果百幾班cut到剩返5班以內,屌你老母搞到啲班房都唔知點算,大部份都冇人報。佢條女阿珊好撚串架,打電話串柒柒柒,嗰陣冇電腦系統比名師自己check數嘅,同我地熟嘅老師會靜靜雞問我地每班有幾多人,當然六月娘知道就仆街啦。之後2011年開始佢嘅純粹數學就柒到仆街,我諗係因為英記個串柒柒古生冒起。之後燈塔都幫佢開咗好撚多班,當然大部份都最後都俾人cancel啦。

我哋有個中層,唔開名啦係肥婆嚟嘅,佢同我地嘅高一級嘅人講,個名師條女又打黎屌柒我哋啦,聽26樓同事講(以前總部係26樓 ),佢條女阿珊成日打上總部屌,屌啲乜就唔知啦,不過成日有妄想迫害症好似驚有人害鳩佢老公咁,事實上冇人報就冇人報啦柒頭。之後2011年就黎左中文科嗰位啊林生,佢當然埋唔到堆啦,之後六月娘改捧一級榮譽四大老師(即係啊林生、矮人、Oscar譚、及星Ching日日問候嘅雞梁),Herman梗係唔妥啦,日日屌到仆街,成日驚個系統唔俾佢啲學生報名,成日話啲學生報唔到名,你都戇鳩鳩嘅,一間班房45個容額,報得個10個,點會咁快full啊仆街。以我哋所知佢就係租課室嘅。之後佢有啲班叫做聖誕乜柒快車班呀都有啲人報既。

所有做燈塔嘅都知道呢條友性格係仆街㗎啦,成日扮晒自己係仁義,柒鳩扮晒清高其實就係冇學生。不過又唔可以話佢冇學生嘅,全香港百零二百人都有

呢一行除咗運氣之外,成功與否都好睇人緣嘅。你條女成日都打上總部屌柒人,去到分校有面西西冇D禮貌(佢真係見撚到我哋都唔撚同我地打招呼架仆街)但係佢做個三性家奴,唔通間間補習社都對佢差咩,雖然我讀書唔多但我都知道補習
成功當然最重要係運氣啦,但另一方面態度都好重要囉,你咁撚臭串六月娘唔撚妥你寧願捧個Oscar,都係情有可原嘅。

數神入左黎之後就唔好再見到佢喇。最唔撚抵得嘅係佢做咗三姓家奴,你老味,雖然我都覺得燈塔係好撚仆街,但佢同佢條女個人格仲更加仆街,係學生面前就扮撚晒好撚委屈屌,成日喺網上單單打打,聽講當日佢賠錢都係燈塔有份幫手陪架,呢條友做人助教養唔熟自己出嚟教,聽返古代朋友講(老臣子嚟㗎)當日陽具對佢都好好,比俾佢一個自己開中六七純粹數學同埋中四五附加數學,以一個新人助教來講都對佢好好啦,點知反轉豬肚就係屎。

呢條偽君子單打打我心諗學黃子華話齋娶到個咁撚樣衰嘅女朋友做老婆已經係你最大嘅懲罰啦仆街!
重點係:以後唔好再成日扮清高扮晒係免費教學扮晒係改變社會潮流,良心教學啦柒頭!
靴都係考試型 自修 a level攞A2 同 pure math攞A已經算係咁 大學讀會計 數學根底只能食老本

陽具 會考勁到爆 不過好似冇讀 pure math (有錯請指教) 大學完全讀唔關事既心理學 港大數學教育碩士更完全冇任何數學course全部係教育 course, 認真講佢開pure math 班既話佢有冇能力教都成問題
唔好再捉啲無謂嘅錯處好冇呀
仲細咩on9仔
咩中文錯別字
笑撚死人
屌你啦用中文讀得嘅都係垃圾
仲補乜撚嘢習啊
捉埋筆記嗰啲錯處
有意思咩
你班人用條撚諗野嘅咩
嗰啲咁嘅濕鳩圖 邊撚到會有人睇啊
你打麻雀都唔會睇說明書啦吓嗎 on9
打多幾圈先有用㗎嘛 即係操卷呀柒頭
唔通寫岩個錯別字 你Econ會高分啲咩屌你
Econ梗係睇條友解concept解成點啦
乜撚野啲notes上面啲concept錯
你老母啦上堂聽佢講完明左仲睇乜鳩呀
條仆街都將所有past paper分哂類
打晒落notes啦你仲想點撚樣啊
上年佢教到咁撚多5** 你又點撚樣解釋啊
自己讀唔掂就咪撚吠啦
成班正垃圾
見人屌你又屌
冇上過佢堂既冇資格屌
你冇屌個條女都唔撚會知佢個閪夠唔夠緊啦
係咪啊 咁你又知佢上堂好廢?
成班撚頭
Notes廢就代表個人廢?
屌你啦咁koopa咪好廢
Billy ng咪好撚勁
笑撚死 乜撚野無資格教

不服來辯 見到人屌就屌既垃圾
Andrew Lo派嚟嘅打手?
哈哈哈打手全面進場
嬲到
智障中學雞? 魯XX本人?
notes寫錯 講就會冇錯 仲要你講就信呀?
咁你唔駛考試啦 份卷亂做 直接同考評局講我識晒 叫佢比5**就得

難為D老豆老母一個月比咁多錢補習
原來只係為左操paper同聽人哈哈哈
仲搞到個人On99

不如叫你老豆老母比晒D補習錢我
我幫你執好D past paper 再請埋你出街玩
打手進場 決心推post
一定要比更多知
1. 中文考一樣有5**
2. 中,英都有錯
3. 你承諾得人有「中英對照」,學生就有期望你提供兩種語言都正確既筆記,唔好瀨咁多。搵咁多錢請翻幾個舊生去執,用得你幾多收入?
請打手其實好蠢,你有point既無問題,亂咁放箭攻擊人,你咪激嬲再多d人。

本身都唔係熱門啦,你硬要推上去做咩
中文讀elective一樣有人入醫科
我無咁叻 用中文讀elective一樣入三大 first hon埋
中文讀既係垃圾 瞓醒未
我開始信六月想搞死安祖魯
一招雙殺兩位經濟名師
然後重推年輕新人取而代之
要換個自己控制到既細路

唔通係獻安祖頭捧cy
你太高估00後既判斷能力
發現可以由例子的質素睇到名師擺咗幾多心機落去之後,我就嘗試去搵下唔同嘅例子。

然後下面依頁令我有少少違和感。

(公有利、房置署依啲錯字唔提啦)

「香港出口信用保險局」依個例子正確,但係有少少偏門,令我覺得唔係Andrew諗出嚟既。
於是我去咗問朋友借教科書(所以星期五晚要8點先開到post)。
名師果然沒有令我失望,佢嘅例子果然係同教科書一樣
文字解釋亦都相近。

然後我就循教科書依個方法繼續發挖落去......
呢個要推
可唔可以告侵犯版權
咁都有潮文睇 筆記terms都錯 定義嗰一分都冇埋
我嗰日問朋友借咗4間出版社嘅教科書嚟搵。

搵嘅過程比想像中簡單(最困難反而係搬教科書)。
因為名師嘅notes多數都係past paper,真正嘅內容唔多。
而且當中好多頁仲要係勁hea,正正常常的內容好少。
我只需要將極少數正常的內容同4本教科書對比下就知。

例如依一頁的數字

同依本教科書的數字係完全相同

你連數字例子都唔改,所有數字都同教科書相同!!
有冇咁巧合呀!?

Average你仲要串錯字!!啲字又忽大忽細、忽左忽右!!
溫你啲notes = 溫劣化版的教科書
唔通要成為gay leung 2.0
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞