震驚!!遵x補習名師筆記錯漏百出,至今仍在補習界生存!太頑強了!

1001 回覆
1117 Like 21 Dislike
唔小器就唔夠娛樂性啦
淨係講Concept / Out-syl位嘅話,依個post好快無人睇

Concept / Out-syl位都會貼
排版 / 打錯字係用嚟推post用
原來咁就做到補習名師
最正係佢每年都話自己重新編輯筆記,原來重新編埋堆垃圾出黎
Outliers去左邊?
Third hon仔唔識排版
仲有無
係咪佢老婆幫佢整
依頁有哂前面兩個錯處

1. 錯Concept
你漏咗Exports of services呀!!!!

2. 教Out-syl嘢
NNP唔考呀!!!!

仲有無

點會無
自己做錯野教錯野誤人子弟,仲要為自己開脫
明明自己係加害者,就講成自己係受害者
同政府一樣 自己做錯就話人無風起浪 雙重標準 戴有色眼鏡 其實咪又係語言偽術
題目卑
卑卑卑卑卑卑卑
見到就燥

自己聽下依個字點讀啦
http://humanum.arts.cuhk.edu.hk/Lexis/lexi-can/sound.php?s=bei1

Sunk cost = 已故成本
R.I.P.

Suck cost
希望見到呢個post嘅Andrew學生
就算已經比左學費都唔好再去上堂
已經係Sunk Cost!!!!!
成本rip
到底真心定假膠
唔好話佢中文, 佢啲英文都寫到1999
有人同我講名師擺啲Out-syl嘢落notes,只係想陰啲無補習,又拎咗份notes的學生。
咁依樣嘢我都認同。
所以好多Out-syl但係學生無抄嘢嘅地方我都無擺上嚟。

但至少以下依張圖你陰埋自己啲學生。

Limited Partnership Out-syl你打星,隔壁Public Limited Company你又打星。
一個Out-syl,一個真係重要,點解兩個都打星呀?

CLS
Andrew:順便幫你溫埋BAFS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞