震驚!!遵x補習名師筆記錯漏百出,至今仍在補習界生存!太頑強了!

1001 回覆
1117 Like 21 Dislike
仲話cliff個post有可能有人修改過先會寫自己同行寫到咁盡
一路睇herman 一路等outliers
有無人摘錄Herman 爆左點乜嘢
乜你仲搞緊econ
好波
More
Cliff: 講埋啲垃圾
笑左
無可能啦
Cliff插中文, 通識只係插教育制度。
香港嘅學生都好清楚無論制度點荒謬, 佢地都要考公開試, 所以寫文插教育制度唔會影響補習社利益。

同時踢走A同C更加無可能。
「知識和娛樂各有需求」
目前市面上論娛樂無人比得上Andrew, 論知識無人比得上Cliff。
就算我插得再狠,啲學生頂多咪由A轉C。
補習社根本無損失
又唔可以咁講,插到通識只求合格既話,點會影響唔到補習生意,一定少咗人補呢科。

不過同樣唔信會想C A 同時走
可能高層己經搵左人準備加入
教育制度嘅改革一定無咁兒戲啦
徐立之嗰啲都嘈咗好多年, 跟住先慢慢開始檢討
Cliff篇文嘅影響力先無咁大
幾時爆大鍋 早啲啦
cliff講兩句就轉制世界就簡單得多

事實上廢/改通識 一直有人講 唔係cliff獨市
搭緊車返屋企呀
一係我出多個hea整notes嘅位比你頂住先
依個我寫定咗
睇住先
好期待outliers既甜品
Hea整notes

另一個我覺得佢hea嘅原因就係佢啲例子亂嚟。
佢根本懶得去搵現實出現過嘅例子, 純粹自己亂諗。
例如nokia同canon (唔捉錯字啦), 九巴同國泰, 卡樂B同M&M喺現實中根本無結合過。
普通一個大學生幫人私補, 一晚內要整完份notes咪得依個水平囉, 花少少時間去做research都懶。

可能你地覺得好小事, 不過依樣嘢其實比咗提示我去發現另一項更嚴重嘅問題。。。
一陣1點左右我就會陸續post出嚟
之前就譯少啲中文, 呢到又寫多啲中文例子
不過個傻9 LS主任突個頭出黎比cliff yeung打一獲真係世界級柒
自曝其蠢
不停有人24 小時mon 住個post 逐個cm 負評
有名你叫負皮王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞