震驚!!遵x補習名師筆記錯漏百出,至今仍在補習界生存!太頑強了!

1001 回覆
1117 Like 21 Dislike

個post比左我唔少歡樂時間
增加后!?有冇增加皇?

素質
支那老師
佢個團隊冇幫佢執筆記既咩 d筆記咁7 其實佢隊團隊除左send email仲有咩做
呢頁叫正常咁
邊個老師咁垃圾??
原來Carl hung 係讀city 有冇多d野爆
打中文用footstop

今日我們一齊跟名師學GDP。
首先上面綠色嗰度「Exports of goods include domestic exports and re-exports of goods」。
依樣係正確嘅,大家記住啦!

跟住下面紅色圈出口入玩法嗰度「Total Export (總出口) = Domestic Export本地出口 + Re-export轉口」。
依個好重要,大家一定要highlight。

最後「Net Export淨出口(X-M) = Export出口 - Import入口
依樣係正確嘅,大家記住啦!

咁Exports of services呢?
下面highlight住嘅公式點解無Exports of services架?

出入口玩法!?名師你係咪玩緊啲學生呀?
樓主好波 支持你

當年中5會考 補左兩期
堂堂講笑 談笑風生 係好開心既

但完左兩期我發覺乜撚都無學過
即quit 去左轉投cliff既懷抱

佢啲notes同past paper真係比狗溫
排版差到仆街
即刻明哂
其實佢個頭係做乜撚野
有時睇到啲巴士廣告見到佢個髮型gel到6尺咁高
又教Out-syl嘢!!

NNP唔考呀

仲有中間乜鬼嘢呀?
卑卑卑卑卑卑卑
你請肥絲大隻做你助教啦!
自己聽下依個字點讀啦
http://humanum.arts.cuhk.edu.hk/Lexis/lexi-can/sound.php?s=bei1

睇返教育局的PPT啦!!!NNP唔洗識呀!
以前補佢比佢害撚死,d筆記垃撚圾個陣己知
估唔到條仆街原來係唔撚會改返岩既
啲中文就唔好再笑啦, 咁會顯得自己好小器

集中返佢啲on9內容啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞