震驚!!遵x補習名師筆記錯漏百出,至今仍在補習界生存!太頑強了!

1001 回覆
1117 Like 21 Dislike
臨瞓1Pish
等多十幾分鐘先訓啦
可能有人實力不足,唯有走歪

Innovation
Growth of international trade
globalisation

名師又唔記得調次序啦!!
唔好淨係掛住將globalisation轉做globalization啦!無人睇得出架!!
各位準大學生記住入黎學定點樣有效地過turnitin
天地有正氣!!名師無抄書!!
淨係改順序過撚到turnitin 咩
曲到圓
ching好波
Rephrase下好唔好
可能有人實力不足,唯有走歪

第一點education and retraining program只係將教科書第二、第三點結合
第二點「Provision of tax relief to encourage investment」等於教科書第四點,成句無改過
第三點將教科書第一點,換做一個現實例子。依個我接受,第一次見名師認真搵例子。
第四點同教科書第五點相同,只係刪走咗commercial laws

最搞笑係第五點
教科書寫「Prohibition of anti-competitive behaviour」,即係要「禁止反競爭行為」
名師就寫「Prohibition of anti-competitive laws」,即係要「禁止反競爭法」
名師!反競爭法就係要嚟檢控反競爭行為,你禁止條法例即係要助長反競爭行為呀?
成個意思相反咗!抄書你都抄錯!!
你啲notes = 劣化版的教科書
衰埋呢範 係咪又要出聲名
可能係教科書抄佢呢
笑撚到仆街
Ig private 係咪代表已經摺埋收咗皮
名師、各位補習社打手你地可以休息啦
我今晚post到依到就暫停,大家早啲抖啦,唔洗再keep住留負評
無追開
而家係批鬥緊CLIFF YEUNG定係ANDREW LO
cliff又有post,再解一次條題目
想試下係咪秒有負皮
一定係有人坐時光機抄佢
天地有正氣
有冇對下第三點係抄第二本教科書?例子都可以抄架
如果某人正在負皮,那人還沒有死,從這陳述我們可推出如果某人死了,那人不會正在負皮。
其實係邊個
呢條友真是不知所謂
垃圾notes
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞