震驚!!遵x補習名師筆記錯漏百出,至今仍在補習界生存!太頑強了!

1001 回覆
1117 Like 21 Dislike
巴打好有心機整理,辛苦曬 痴線㗎依條友,冇資格教人
質素參差
推比多d人睇
辛苦巴打
咁可能啲人因為狗仔好可愛先收養
原來你都係識用Word嘅
不過點解我睇唔明A, B, K, H, G, F的面積?

1同3做乜飛咗上去呀?
Word有個功能叫「靠下對齊」呀

各位上連登攞料既記者朋友你好!我係炎雨樓
我希望下年公開試既同學能夠帶眼識人
有咩方法幫Andrew lo 宣傳下佢d精美筆記
比幾舊水補垃圾
夠疆開名啦
撐人都打到咁模棱兩可
諗住做牆頭草隨時轉邊呀?
起碼近乎無錯字 排版好 好多有用口訣
係上堂可能叫做悶啲
不過我覺得咁先好 易專心
我覺得有啲唔係咁準
例如D咁, 我諗一般人都唔會想拎多啲準備回收既紙,
但係咁解釋同你講C都差唔多
差啲睇漏眼
小國 = a smaller country

應該係small open economy小型開放經濟

今晚貼住咁多先
聽日繼續
聽晚我就係搵依堆錯處搵到好夜
畀錢睇小畫家Quality
辛苦哂
未補過遵理既經濟
cliff yeung啲notes係點既排版
我自己都覺得條題目唔好,但係你個解釋都有啲牽強,因為題目講明係homeless dogs,語意上唔係想講街上面(好可愛)嘅狗,係講緊好慘嘅流狼狗,你都唔會話自己prefer more homeless dogs或者街上homeless dogs嘅數量唔夠多去滿足你嘅wants吧,所以我諗愛護動物個例子唔係咁恰當。雖然呢點唔係太重要,不過我諗如果你個post係想話人地有錯,咁自己例子嘅choice都應該可以好啲
㩒幾吓Tab制做排版
對佢地嚟講係咪咁困難
臨訓講下我找錯處的心得:

名師的notes大部分都係Past Paper
咁Past Paper通常都唔會有咩大問題,最多係排版差
有啲舊的題目就譯得差

但係名師自己出嘅題目、自己寫的notes
就幾乎每一頁都有問題
所以要找錯處唔難
咁睇啦,題目本身出得唔好我都同意,但就咁討論下黎講,準備回收嘅紙市場係有價有市,啲阿婆係要爭紙皮,咁班老人家梗係prefer more。當然street dogs如果大陸都有價有市,實俾人捉去食,但我覺得話愛狗人士prefer more homeless dogs,呢個講法我覺得有少少problematic,唔係一個咁好嘅例子。
名師咪又係捧出黎
都係嘅
依個我認同
係咁嫁啦好出奇呀揾食姐犯法呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞