羽絨/風褸/旅行用品討論[3] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

997 回覆
15 Like 2 Dislike
多謝高山巴打
岩岩都買左件M碼

我試Atom LT 就M 同L 都得
又唔想搏S 碼怕太細, 就揀左M
果次見到件 綠色S碼 2千頭 不了
好想買返件, 但又撞唔到黑色藍色折
出面著件夾棉褸入面再著依件羽絨(800 fp)頂唔頂到負五度

https://webshop.montbell.jp/sp/goods/disp.php?product_id=1101465
勉強都得既....著埋保暖內衣
請問有無人試過,係日本montbell online store 買褸代運返香港?
montbell d 褲 好唔好著, 再黎行山用, 日本買定 永安果D?
Icebreaker 香港邊度平?。銅鑼灣Sogo 未去睇

行過上環永安,極少montbell

我係overlander 睇羽絨,好似折左先同日本差唔多價錢
應該都係咁運返黎者
我都想買件Permafrost down parka試下
有啲brand 嘅網站會block 左代運或者碌唔到日本以外credit card
Zeta AR
日本十度
Zeta Ar
Heatech
加件sweater
輕鬆
想買件厚d 嘅Arcteryx , 係香港著,防風嘅有邊件好介紹
想問下依家D特價係咪就係轉季既減價?
之後再平就要等到black Friday?
我冇試身上星期backcountry怒貨左BETA LT L size
點知今日路過Overlander試左Alpha FL L size先發覺太大件
著落去好鬆,袖位去到拇指

真係要聽潮偉巴講試試先好買
唔好盡信online reviews
係咪應該要return
或者試下係到放返出去
東京今日3度
厚heatech + patagonia r1 +atom lt + beta ar 岩岩好, 只係輕輕有少少凍
Yes
R1唔見有岩碼平賣
thx 咁我都係快D買返入件先
叫朋友買啦
有風同無風真係差好遠.
montbell 日本多款好多, 直接日本逐條試, 日本買。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞