羽絨/風褸/旅行用品討論[3] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

997 回覆
15 Like 2 Dislike
montbell 日本買平d.

Arcteryx 最大路係11月中. 而家其實某d 舖係有做緊summer sale, 有巴打係會係呢度post 邊度做緊promo. 呢幾頁一路有人post 緊, 自己追post.
ATOM LT....真係有D心動
頭先上樓試, S碼 個身SIZE有少少窄, 但有彈性影響唔大, 衫袖FIT
M碼就衫袖有D長, 但個身就少少鬆動....唔知買邊隻SIZE好
巴打你幾高幾重?
167CM/67KG
不過有肚腩
如果淨係喺香港着就s,否則m啦
因為去外遊會著衫係入面所以要M?
Yes
外地著的話唔好買just fit. 裡面著唔到多衫搞唔掂.
M啦,
冬天衫厚過夏天衫,
人愈大都愈肥
167cm/55kg 係咪s好啲?
去試啦,周圍都有貨
atom lt係點著法?當中層外面再加jacket?
去美國想買多件返黎
邊個牌子當地多折扣?
中間層又得,外套都得
咁樣應該買fit哂定鬆小小 細路咁大個人第一次買咁貴野
atom lt都係買l ,我180高, 身材一般, columbia, north face, patagonia , 都著l 應該無死, 我都想試,但係澳門無門市
買大左比老豆著
Outnorth可以退貨嘅,真係唔啱着寄返去就得
巴打有無試退貨?
有,佢入面有張form,填咗寄返去就得
另外請教下, ATOM LT/AR呢D外套應該點洗?

GORETEX/DOWN 就有好多教學, 但化纖就好少提到

個層DWR又點處理?
除左arcteryx之外,haglofs 係咪都終身保養??
No 1年咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞