羽絨/風褸/旅行用品討論[3] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

997 回覆
15 Like 2 Dislike
Amazon買Atom Lt 信唔信得過
見佢有好多色,但其他網甚至官網都唔見
有D係舊款色
化纖有人話可用七年, 買舊色就無咁耐用。不過都要睇你粗唔粗著, 個面料頂唔頂到七年。

amazon 淨係可以揀 sold by amazon 或者 fullfilled by amazon. 唔係Amazon倉寄出嚟既野千祈唔好買, 因為無amazon 幫手check真假, 出事官方都幫唔到咩手
ok 明白晒,唔該巴打
巴打呢個筆直去戶外城睇吓啦,呢度睇開Arc’teryx over晒你嘅筆直
我估有d 巴打黎緊去富士山, 都會俾到d 意見你既, 我唔行山幫你唔到, 不過好老實, 1000蚊budget 係有d 困難.
我打算7月10上山
迪卡儂係窮人恩物, 記得買鞋套, 如果走果時玩大砂走
唔肯定你男定女 可以睇下下面兩條link, 做緊減價, 都有唔少啱你budget
https://www.backcountry.com/mens-3-in-1-jackets?sort=%2Bprice
https://www.backcountry.com/womens-3-in-1-jackets?sort=%2Bprice

另外, 如果唔太高同大隻, 可以睇下童裝, 平好多, XL有d都幾大件
不過個人建議3in1要帶多件薄既synthetic jacket, 以備不時之需著係入面
因為你到山頂大約0度, 等睇日出又冇運動量, 3in1應該唔夠暖
嚟緊想買第一件Arcteryx
拎嚟出街返工用
想買gamma mx...
Psiphon FL
岩岩迪士尼樂園test finetrack polygon 3.
大約8至12度。
我著montbell薄手加短袖tee.再著polygon 3 同uniqlo blocktech 檔風。
依家12度唔著擋風排左兩個鐘隊都ok.
atom lt
我自己有件ATOM SL
真係要特價先抵買 我覺得原價唔太值
同普通薄風褸分別不大 不過著落幾舒服
著soft shell 差唔多, softshell 仲襟用D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞