羽絨/風褸/旅行用品討論[3] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

997 回覆
15 Like 2 Dislike
姐係買毛衣仲好過fleece?買毛衣有咩要注意?點先知靚唔靚?
睇落好似r1最正
佢個名黎,布料似 sweater 咁織法但其實係fleece
我中意r1個面無毛毛
有無人有klattermusen 既allgron or brage 外套??
件atom lt到左, l啱啱好, 應該同其他牌子尺寸一樣
out north 真心快, 比百幾蚊三四日就到
我有紅色m size allgron,當出街衫著都已經好靚好fit,好舒服,但之前去台灣玉山,發覺入面著唔到羽絨,唔夠位layer, 諗緊買唔買多件大一個碼for 去凍既地方著羽絨時著,但brage 無地方有得試,唔知個size 係咪同allgron 一樣
佢啲褸又係有分regular fit之類嘅嘢,可以上官網睇返,再唔係直接問佢哋2件褸嘅具體尺寸都得

件Rab雨褸到左

真係快
潮偉巴 我想問下
我11月去冰島玩 heattech + fleece + rab photon x 夠唔夠 ?

宜家未買最外果件 所以睇下有冇野要補充
買多件shell jacket 就perfect池
有興趣係咪夾
正如上面講, 你爭件shell jacket 就齊. 不過買對好d 既行山鞋. 短身波鞋款都ok, 最緊要個底要穩陣夠厚.
係咪m字頭果個牌子? 呢件係有小小鬆身先啱? 認得個packet係心口度
Arcteryx 嚟
點解個packet要做到咁上?
你指拉鍊位?
夏天有冇風褸,雨褸推薦?
唔整上啲行山揹背囊嗰陣扣埋腰個扣咪擋住個袋
好多行山/滑動jacket都係咁
等你放野入袋之後, 唔會阻礙條腰活動
西利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞