羽絨/風褸/旅行用品討論[3] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

997 回覆
15 Like 2 Dislike
最近想買件Fleece,有冇邊件好推介
Arcteryx Delta LT同Patagonia R1都好似唔錯
戶外:Patagonia R1
出街:Patagonia performance better sweater
我唔行山都想買呀。
新宿bicqlo 8樓有,成層行山運動野
唔該 上網睇下r1先

Btw件cerium sv到左 好正
Cerium Sv how much?

想買件背心 Cerium LT定SL好
買左US298 好鬼正
拍到爛
到爛
終於收到件atom ar細碼
我覺得size s同atom lt size s 完全一樣
係因為厚身d所以著起上黎會比lt臃腫
胳肋底下面無果層散熱布,會暖d

下面果件zeta lt size s 隻袖同衣長都長d

atom lt擺係ar 上面,大細差唔多一樣
前排reecho清貨買左件Rab Microlight Alpine ,六折1300好抵
係咪大雨都一定係水珠架?
我個件未夠半年都水潰多過水珠
d水漬好樣衰
我成日都要係戶外落雨做野
全新一定係。
我幾年前第一次買montbell,特登拎花洒淋佢10幾20秒, 全水珠粒粒流落地,就算痴喺褸上果d都係細粒水珠,拍一拍都會跌落地。
可以買支野補返個DWR
咁既情況只係DWR 無左/塞左 (油煙 等等
凡係有DWR coating 個啲衫唔可以成日着住
個coating會損耗得好快
真係有需要先着 平時入番落個袋度唔好磨擦到個表面
除咗Goretex Active/ Columbia Outdry呢兩種fabric不受此限
有無人試過arcteryx風褸寄過返美國/加拿大做保養?
大概要等幾耐?同埋換件新定幫你整返件舊風褸?
整到就整, 整唔到就換
近排天氣 薄風褸有冇推介?
我果件特快寄過去佢收到之後,幾個工作天就覆整唔到,之後比offer我,選好左,佢地會特快速遞送返黎。
總共用2星期左右
請問有冇shell 介紹
入面搭 atom ar
最好係擋到風同防水
Fjällräven Keb-Eco Shell

呢個25L 黑定藍好睇,好似大arro22 少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞