羽絨/風褸/旅行用品討論[3] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

997 回覆
15 Like 2 Dislike
請問係唔係係ebay Y字頭果個買家買
想入
可唔可以比條link我
我搵唔到你呢個賣家
thx
佢好似香港人黎
想買件3IN1 明白3IN1既缺點,但因為有咁既需要

睇左ARCTERYX好似冇3IN1
MONTBELL 3IN1 好多地方冇貨
而家留意緊NORTH FACE 外觀仲好似幾靚
請問有冇更好既推介
patagonia都睇左
C網135美金 atom lt到手了
巴打介唔介意講下身型幾多
比你偷到雞
我對Northface 真係無乜認識. 主要係你睇montbell 同樣厚度下, 係輕Northface 一半. Montebell 係700幾 gram. Northface 1300 gram.

我無點睇North face 既原因係佢地d 野係重到傻.
我都係考慮緊呢樣 不過tnf果件又靚d
所以諗住邊件暖就邊件
2件香港都冇得試
我對3 in 1 個d 褸唔熟, 話唔到你聽邊個暖d. 睇下有無其他巴打幫到你. 3 in 1 對我黎講, 係用唔著...所以..真係無留意.
巴打, 你買左大碼? 我見佢listing 無左大碼. 大碼係好Q 大件架喎
我未買呀
我著細碼
今年12月去芬蘭,有無咩著法推介?
我第1頁寫左係咁

負15度或以下睇極光 - Kappa Hoody, Mizuno 厚手保暖內衣, Sub zero厚身保暖內褲, Montbell 羽絨雪褲, montbell 頭笠, cashmere 頸巾, Burton 厚身手套, 普通去街厚身hoodie, 耳笠, 負20度適用厚襪, 似樣既厚底行山鞋一對.
3件衫就搞掂?
一件Mizuno 厚手保暖內衣 , 厚身hoodie , 外面Kappa hoody. 上身係咁多.
咁如果去埋冰島有咩鞋推薦,駛唔駛買雪鞋個d?
我嚴重建議買對好d 既雪鞋. 我當時就係慳呢筆錢, 係個邊行得耐隻腳凍到痛.

我番黎之後買左呢對

https://arcteryx.com/us/en/shop/mens/norvan-vt-gtx-shoe
係咪錯左link?
無錯, 呢對係行山鞋黎架, goretex 防水.
短筒款夠做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞