羽絨/風褸/旅行用品討論[3] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

997 回覆
15 Like 2 Dislike
中層Atom LT, Rab Xenon, Patagonia micro puff, 凍d 既就Atom AR, Patagonia Hyper puff.

中層皇我估係 Montbell PLASMA 1000 ALPINE DOWN PARKA. 250g 重, 1000 fill power.
其實網上有啲review都話hyperpuff唔係幾好
太厚身又硬 手袖位唔太舒服
買之前最好去patagonia店試下適唔適合自己

Nano air hoody有新款同舊款
你留意下左胸係印字定圖案
太遲了 外國網買左
見平
我見Atom LT好似有分有帽同無帽2隻,你覺得邊隻夾D? Thanks
hyperpuff? 不過真係好暖
170 蚊 美金 叫唔叫平
平呀 原價299
買咩色? 我覺得黃色幾搶眼
你諗住著親都同件shell 著就買無帽, 反正shell 已經有帽. 否則買有帽版in general 係方便d. 但係, 你有帽版連shell 著, 就2頂帽唔知想點.
navy尋日係nano air同呢件揀
太晏又得返一件就買左 174 先岩
唔係我買呀
琴晚先得閒睇番個post 就即刻搵轉運
無水漬, 一定形成成粒水珠。有水漬果個位代表少少損耗。
咩色咩碼?
可惜唔岩size
幫推一下
即係 DWR失效, 要洗乾淨件衫, 買枝 dwr噴劑 噴過, 中溫烘佢
雨褸, 出街褸, 風褸,冬天褸,去凍既地方既旅行褸。 其實都幾實用

ATOM LT 大中細碼都有 US207

AR都多色多碼...239
其實二月尾時都可以入code八折, 不過我都係覺得唔急用去旅行可以等下, 都就轉季, 無七折都唔考慮住
收貨,但似綠多過似藍
AR Jacket好抵買
AR最平試過幾多錢
[Live實測]頭先博多站食完拉麵行出去, 10度左右, atom LT hoody + 一件oxford shirt + 普通短袖底衫, lup埋頂帽勉強頂到15分鐘室外, 如果好大風應該唔掂
試下著多件hardshell會唔會頂得耐D
呢件係咩model?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞