Fujifilm討論區(28)無人開POST

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
Xt-20 or X-e3 啦, 有新買新, 差少少
xt20都係 18-55 kit?
定係買body再買鏡好
新手就安安分分玩住枝1855kit先
用熟啲先再諗定焦
至於入邊枝定焦先就要自己摸索下
新手budget 6000左右
睇緊xt10 18-55 kit
應唔應該咁搭法
如果第一次買二手定係水貨好 價錢都好似差成千

Fb group 有人放xt10 18-55 kit
二手 九成新 4500

但我個人建議就買xe3 xt20
agger
1855 真係高汁, 唔係一般kit 鏡,

我玩左幾年先轉35f2 同 23f2
而家就長用 23f2
買左支七工匠12f2.8 1200蚊有找 遲啲包膠
你覺得23/2 畫質 層次感 對焦會唔會高1855幾班?
期待 佢出比富士仲有咩focal length?
最近出左7.5魚眼同35 1.2
之前出既55 1.4 25 1.8 50 1.8
仲有用M口既50 1.1
巴打係咪taobao? 定街鋪買
傻啦

支16-50好野黎

16又實用

近攝又好

防震強

又輕細

係膠啲姐
新手想玩相機,宜家買機是否不智,等得起係咪應該等埋3月1 CP+。
taobao買 有兩間包郵直送到自提點
今日入咗部xt1 二手
同xe 兩個層次黎
對焦快 d, 光圈大d, 畫質好 d, 重量又輕d
Xt20,你地點set 可以快速轉iso?
set 落其中一個 FN button 到
巴打睇完xt20 1855 kit
可唔可以勞煩你係到留埋而家要幾錢到
用緊c記心思思想轉會
唔該
我聽日出去睇呀 睇完會開心分享呀
如果XT20同XE3差唔多
個人認為買XE3好啲
唔計樣, xe3 AF tracking 快d
不過xt20 有反 mon
自己諗啦...
周圍都無xe3銀色 好慘
X-H1用24MP舊sensor冇沖突
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞